Кличко жорстко відреагував на заяву про причетність його з братом до кримінальних угрупувань

Кличко жорстко відреагував на заяву про причетність його з братом до кримінальних угрупувань

27.12.2013, 22:55

Віталій Кличко називає брехливими та безпідставними закиди Чинчина про нібито причетність братів Кличків до кримінальних угрупувань.

Він має намір звертатися до суду з позовом до начальника ГСУ МВС Миколи Чинчина щодо захисту честі, гідності і ділової репутації та з вимогою спростувати недостовірну інформацію, передає прес-служба УДАРу.

"Замість того, щоб провести об'єктивне розслідування і знайти справжніх виконавців і замовників побиття Тетяни Чорновол, відомство Захарченка вдається до звичних провокацій і фактично покриває злочинців. Тому з тим, кому доручили озвучити брехню і нісенітниці, ми говоритимемо в суді", - підкреслив Кличко.

Він зазначив, що МВС сьогодні стало каральним загоном влади і не гребує будь-якими методами у боротьбі з опозицією і громадянами України.

"То "Беркут", виявляється, "обороняється" від мирних студентів, то плетуть якусь маячню, намагаючись перекласти на опозицію причетність до побиття журналістки. Таке враження, що МВС переїхало з вулиці Богомольця на вулицю Фрунзе в один відомий заклад", - наголосив Кличко.

Він зазначив, що "УДАР" вимагає прозорого та об'єктивного розслідування справи про звіряче побиття Тетяни Чорновол. І знайти справжніх виконавців злочину, а не призначити винуватих, щоб вигородити замовників. І ті, й інші повинні понести покарання, - переконаний Віталій Кличко.

"Нехай Захарченко не сумнівається: коли ми змінимо цю владу, легендами про свою нібито правохоронну діяльність він та його сподвижники не відбудуться", - підкреслив Кличко.

У МВС намагаються прив'язати справу про напад на Тетяну Чорновол до депутатів від опозиції.

Такий висновок можна зробити із заяви Начальника ГСУ МВС Миколи Чинчина, пише "УП".

"У ході слідства встановлено, що затримані тісно контактували з членами партії "Удар" Євгеном Огарковим, Дмитром Крейніним та Ігорем Опадчим. Двоє останніх є депутатами київської обласної ради від партії "Удар". Крім того, встановлено зв'язок підозрюваних і з народним депутатом від фракції "Батківщина" Володимиром Полочаніновим", - зазначив він.

"Слідство вже має дані, що один з підозрюваних, Олександр Котенко, був членом бандитського угруповання Савлохова. Ця група входила в злочинне співтовариство Рибалко, на прізвисько Рибка, убитого в 2005 році, з яким тісно взаємодіяли брати Клички", - зазначив він.

"Слідчими проаналізований виступ колишнього власника телеканалу "ТВі" Костянтина Кагаловського, у якому він зазначає, що до рейдерського захоплення цього телевізійного каналу причетний Сергій Котенко, підозрюваний в побитті Тетяни Чорновіл", - сказав він.

"Також Кагаловський зазначає, що до діяльності підозрюваного мають відношення народні депутати Микола Княжицький і Давид Жванія", - додав він.

"Слідством встановлено, що Сергій Котенко був засновником і директором підприємства, якому був підконтрольний телеканал ТВі", - зазначив він.

"Виклик на допит до Головного слідчого управління МВС України цих народних депутатів пов'язаний з необхідністю з'ясувати інформацію, викладену К.Кагаловским. Зокрема, щодо їх причетності до скоєння зазначеного кримінального правопорушення", - пояснив Чинчин.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Нормальний чемпіон світу, нормальній депутат, міг стати президентом, якби не заязався з націоналістичною нечістю.

avatar

Чернівчанин

28 грудня 2013 08:56

ШЕФ!! ВСЕ ПРОПАЛО!!! ВСЕ ПРОПАЛДО ШЕФ!!!

avatar

Революйіонер

28 грудня 2013 12:48