Позбавити українського громадянства за румунський паспорт можна тільки в разі офіційного підтвердження інформації, -  начальник управління ДМС України в Чернівецькй області (+відео)

Позбавити українського громадянства за румунський паспорт можна тільки в разі офіційного підтвердження інформації, - начальник управління ДМС України в Чернівецькй області (+відео)

06.06.2013, 19:06

Під час прес-конференції  начальника управління ДМС України в Чернівецькй області Віталія Вербицького журналісти поцікавилися ситуацією щодо отримання буковинцями румунського паспорта. Начальник управління ДМС України в Чернівецькй області відповів, що згідно з чинним в Україні законодавством громадяни нашої країни мають право лише на одне громадянство. Проте клопотати перед Президентом України про позбавлення когось громадянства служба може тільки в разі офіційного підтвердження інформації про другий паспорт. А отримана ця інформація має бути офіційними каналами, від країни яка такий паспорт  видала,  - пояснив начальник управління ДМС України в Чернівецькй області. Повноважень відстежувати таку інформацію управління ДМС України в Чернівецькй області наразі не має.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

20 червня 2014 14:43