Клічук визнав, що 'премії за високі досягнення' посадовців ратуші дійсно 'ріжуть вухо'

Клічук визнав, що "премії за високі досягнення" посадовців ратуші дійсно "ріжуть вухо"

17.02.2021, 08:40

Міський голова Чернівців Роман Клічук пояснив, як нараховується зарплата керівникам Чернівецької міської ради, і чому вони в січні отримали премії "за високі досягнення".

Про це посадовець розповів сьогодні в ефірі телеканалу ТВА.

Він сказав, що схема нарахування премій і додаткових виплат посадовцям існувала у ратуші й раніше.

"Адже кожен чиновник отримує ставку, отримує надбавку за стаж, за складність роботи і доступ до секретних даних. І плюс – є положення про премії. Ці премії нараховуються автоматично, а міський голова може просто доганами знімати ці премії. Відповідно, є ринок праці. І маємо розуміти, що кожен чиновник, щоб не спокушався якимись речами, повинен отримувати гідну зарплату", – сказав Клічук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки за січень нові керівники Чернівецької міської ради вже коштували громаді чверть мільйона гривень. І це ще без Клічука

Чернівецькі посадовці заробляють більше Зеленського

"У заступників, якщо не помиляюся, розмір зарплат становить приблизно 30 тисяч гривень. Є деякі працівники, які прийшли сюди на менші зарплати, а насправді ми просто об’єднані ідеєю, що ми сюди йдемо не заробляти гроші, а заробляти гроші для міста", – додав міський голова.

"Це положення про зарплати ми насправді не переглядали, а просто залишили те, яке воно було. Чесно кажучи, у зв’язку з тим, що робота інтенсивна, ми до цього навіть не дійшли. Ми розуміємо, що "премії за високі досягнення" дійсно "ріже вухо" нам усім з вами", – сказав Роман Клічук.

Раніше повідомлялося, які суми зарплат нарахували керівництву Чернівецької міської ради у січні 2021 року.

ДОВІДКОВО

 Як повідомляВ molbuk.ua, про це йдеться у відповіді міськради на інформаційний запит.

 Зокрема, чотири заступники міського голови Чернівців отримали заробітну плату за січень у розмірі від 39,2 тис грн до 43 тис грн. При цьому оклад кожного з цих посадовців становить 13,5 тис грн.

Крім окладу заступники отримали ще й надбавки за ранг (600-700 грн), надбавки за високі досягнення (від 4,2 тис грн до 5,2 тис грн) та щомісячну премію в розмірі майже 21 тис грн.

Секретарю міськради Марині Кирилюк у січні 2021 року нарахували 39,7 тис грн, а секретарю виконавчого комітету міськради Сергію Добржанському – 41,8 тис грн.

 Джерело: https://molbuk.ua/

1