Клічук, якого Каспрук післав на 'Чернівціводоканал', не став з ним дебатувати на 'Суспільному', бо там не було Михайлішина

Клічук, якого Каспрук післав на "Чернівціводоканал", не став з ним дебатувати на "Суспільному", бо там не було Михайлішина

10.10.2020, 21:47

Кандидат на посаду міського голови Чернівців від партії "Єдина Альтернатива" Роман Клічук відмовився прийти на теледебати на телеканалі "Суспільне Буковини".

Як передає molbuk.ua, на початку теледебатів ведуча Євгенія Гайфер повідомила, що Клічук попередньо погодився взяти участь у ефірі телеканалу "Буковина", але менш, ніж за дві години до початку дебатів відмовився, аргументуючи це тим, що йому не підходить формат цієї передачі.

Також, за словами ведучої, Клічук заявив, що хоче самостійно обирати кандидатів на посаду мера, з якими бажає дебатувати.

Таким чином, участь у теледебатах на "Суспільному" сьогодні взяли самовисуванка Галина Жук, кандидат у мери від партії "Пропозиція" Олексій Каспрук та представник партії "Побратими України" Сергій Качмарський.

Як зазначила ведуча, учасників дебатів запросили за алфавітним порядком їхніх прізвищ.

Водночас кандидат на посаду міського голови Чернівців Роман Клічук пояснив своє рішення не брати участь у теледебатах на каналі "Суспільне Буковини" власним несприйняттям формату передачі, та закликав інших двох кандидатів на пост мера – Олексія Каспрука та Віталія Михайлішина – провести з ним дебати в будь-якому іншому місці.

Про це Клічук сказав у своєму відеозверненні, опублікованому на його сторінці у фейсбуці.

Зокрема, він сказав, що його штабові надійшло запрошення від телеканалу "Суспільне" "на так звані дебати".

"...які не схожі на дебати, тому що один одному ніхто не задає запитання", – пояснив Клічук свою відмову від участі в передачі.

Водночас він звернувся до кандидатів Каспрука і Михайлішина:

"Так як ви об’єдналися удвох проти нашої команди, прошу вибрати час і місце зустрічі, з незаангажованим журналістом, та провести справжні дебати".

Крім того, Клічук попросив своїх опонентів, яких він запрошує на дебати, аби вони прийшли зі своїми командами.

"Ми розуміємо, що без команди зробити зміни в нашому місті неможливо. Тому, я від вас очікую дату, місце і час нашої зустрічі", – сказав кандидат на посаду мера.


Напередодні, відсторонений від посади міського голови Чернівців Олексій Каспрук хотів би бачити свого опонента на виборах від партії "Єдина Альтернатива" Романа Клічука на посаді начальника "Чернівціводоканалу".

Про це Каспрук повідомив у п’ятницю в ефірі телеканалу ТВА.

"Я би з задоволенням Роману Васильовичу, як керівнику підприємства, бізнесового підприємства, доручив би керувати "Чернівціводоканалом". Щоб він там навів лад. Це – десятки мільйонів гривень, це життєво важливе для міста підприємства. Щоб показав результат, зрозумів, як працює місцеве самоврядування, зрозумів, що це не приватна фірма, де ти як захотів, так і зробив. Тут так не працює", – сказав Олексій Каспрук.

 Джерело: molbuk.ua

1