Кінотеатр 'Чернівці' вирішили  Забродському не віддавати?

Кінотеатр "Чернівці" вирішили Забродському не віддавати?

13.11.2012, 01:03

Кінотеатр "Чернівці" й надалі залишатиметься у власності міста. Про це йшлося сьогодні на засіданні депутської комісії міської ради. Місцеві обранці обговорили фінансово-господарське становище комунального підприємства та дійшли висновку, що воно не є збитковим. До того ж, з дня на день кінотеатр очікує зміна старого обладнання на нове, цифрове. Також на комісії вкотре наголосили, що ніякої приватизації чи закриття установи не буде.

Ситуація із кінотеатром "Чернівці", чутки про закриття якого та передачу в приватні руки надзвичайно збурила громадськість міста. Тиждень тому колектив КП вийшов на мітинг протестуючи проти можливої зміни цільового призначення та з вимогою повернути на посаду директора. Міська влада запевнила людей, що нікому кінотеатр віддавати не будуть, а директора звільнили тому, що закінчився термін контракту. На цьому вкотре наголосив і заступник міського голови Олександр Паскар. Владник зауважив, що підприємство працюватиме й надалі.

Депутатська комісія, яка зібралася для вивчення фінансово-господарського становища кінотеатру дійшла висновку, що підприємство хоча й не дає місту надприбутки, однак і не є збитковим. Про це свідчить й закупівля нового цифрового обладнання. За словами чиновників, апаратуру взяли в лізінг, бо цілої суми в 1.5 мільйони гривень у міській казні немає. В Олександра Паскаря не виникає сумнівів і в прозорості оформлення кредитних документів колишнім директором: "Вартість обладнання не завищена і тому дана згода на те, щоб можна було продовжити дії по поставці цього обладнання".

Однак, члени комісії наголошують на тому, що незважаючи на те, що цифрове обладнання незабаром буде в кінотеатрі, за нього все-одно доведеться платити.

Наступне засідання депутатської комісії буде виїзним. Міські обранці в середу зустрінуться із колективом кінотеатру "Чернівці" та заслухають працівників установи щодо ситуації, яка склалася. Депутати вкотре підкреслили, що підприємство не закриють, а людей не звільнять.

Олександр Коркоїл. Телеканал «Чернівці».

1