У Сторожинецькій та Путильській райдержадміністраціях має бути скорочена кількість чиновників

У Сторожинецькій та Путильській райдержадміністраціях має бути скорочена кількість чиновників

13.02.2018, 16:11

Реформа децентралізації в державі триває третій рік, не збавляючи темпів. Але уже зараз її можна назвати найбільш успішною. І саме 2018 рік повинен стати визначальним у процесі об’єднання громад. Адже в ході наради з керівництвом регіонів під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, котра відбулася минулого тижня, регіони отримали низку важливих завдань, частину яких вони повинні виконати до 1 квітня цього року. Від Чернівецької обласної державної адміністрації на нараді був присутній заступник голови облдержадміністрації Василь Гостюк.

Мінрегіон на даному етапі впровадження реформи визначив за необхідне завершити розробку, супроводження, погодження та внесення для затвердження Урядом перспективних планів формування територій громад в межах 100% території відповідної області.

Районні ради районів, у яких утворено об’єднані територіальні громади, повинні здійснити передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст у власність таких об’єднаних територіальних громад відповідних бюджетних установ, розташованих на їхній території, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, визначеного Бюджетним кодексом України.

Також обласні державні адміністрації повинні розглянути питання щодо оптимізації структури та граничної чисельності працівників РДА у тих районах, територія яких на 100% покрита ОТГ, та сформувати пропозиції для районів, територія яких покрита об’єднаними територіальними громадами більше, як на 50%. У Чернівецькій області таких районів два: Сторожинецький та Путильський.

1