'Кіборги' подарували митрополиту Онуфрію прапор захисників донецького аеропорту

"Кіборги" подарували митрополиту Онуфрію прапор захисників донецького аеропорту

05.01.2017, 13:15

"Кіборги" привітали предстоятеля Української православної церкви митрополита Онуфрія із прийдешніми різдвяними святами та подарували блаженнішому прапор захисників донецького аеропорту. Як повідомляє Центр інформації УПЦ, зустріч відбулася в резиденції предстоятеля в Києво-Печерській лаврі.

 "Мені приємно, що наша зустріч відбувається напередодні великого свята – Різдва Христового. Я задоволений, що вдалося звільнити з полону заручника (Тараса Колодія, – ред.). Адже нам важко навіть уявити, що переживає людина в полоні. Ми раді, що Бог почув нашу молитву і допоміг звільнити з полону нашого брата", – сказав митрополит Онуфрій. 


На зустрічі були присутні друзі недавно звільненого "кіборга" Тараса Колодія, які відвідали митрополита, щоб подякувати йому за звільнення заручника. 

Один з гостей, лейтенант ЗСУ, "кіборг" Сергій Білошицький, передав митрополиту Онуфрію прапор захисників донецького аеропорту, на якому українські воїни розписалися на знак глибокої поваги і вдячності за звільнення з полону їхнього побратима. 

"Хлопці, які влітку брали участь у Всеукраїнському хресній ході, начальник розвідки 90-го батальйону 81-ї аеробригади зараз перед вами. Вітаємо вас і бажаємо довгих років життя. Велике спасибі", – сказав Сергій Білошицький. 

Радник голови Служби Безпеки України Юрій Тандіт, який також був присутній на зустрічі, відзначив, що відбулася унікальна операція, адже цього разу був не обмін полоненими, а звільнення без будь-яких умов. 

"Звільнення Тараса за вашої допомоги і допомоги хлопців – дуже велика справа. Я сподіваюся, що і далі так буде. Ми будемо діяти спільно", – запевнив Юрій Тандіт. 

Він висловив сподівання, що церква і надалі буде докладати зусиль, поки в полоні не залишиться жодного заручника.

Як повідомляв Центр інформації Української православної церкви, президент України Петро Порошенко і предстоятель Української православної церкви митрополит Онуфрій домовилися про спільну координацію діяльності держави і церкви у справі визволення українських полонених. 

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року відбулася передача українського бійця 80-ї аеромобільної бригади ЗСУ Тараса Колодія, який захищав донецький аеропорт і потрапив у полон два роки тому.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Равносильно осиновому колу.Молодцы!

avatar

05 січня 2017 11:57