Керівництво 'Льодової арени' діяло незаконно у ситуації з танцювальною школою 'Аміра', - джерело

Керівництво "Льодової арени" діяло незаконно у ситуації з танцювальною школою "Аміра", - джерело

26.10.2016, 14:31

Такі речі як несплата податків та відсутність обліку готівкових коштів є неприпустимими на підприємствах, де міська влада є співзасновником.

Про це у коментарі сказав міський голова Чернівців Олексій КАСПРУК, коментуючи конфлікт між власником"Льодової арени" Павлом Польовим та керівником танцювальної школи"Аміра" Інною Демчученою. 

-"Льодова арена" – це спільна власність міської ради і Павла Польового, - зазначив О. Каспрук. - І я вважаю, що на підприємствах, де міська влада є співзасновником, є неприпустимими такі речі як несплата податків, відсутність обліку готівкових коштів. Я вже не кажу про якусь соціальну відповідальність керівництва перед громадою міста. Тому будемо розбиратися, вживати всіх заходів, які дозволяє законодавство, для того, щоби навести там лад. Те, що Павло Польовий не сплачує податки, він сам визнав на засіданні виконавчого комітету, сказавши, що він не один такий, хто не сплачує податки. Я вважаю, що це безглузда аргументація. Справді, йому платили за оренду готівкою, наскільки нам відомо, і немалі суми. Ці суми абсолютно не були відображені в податковій бухгалтерській звітності нашого спільного підприємства. 

На думку міського голови, керівництво "Льодової арени" діяло незаконно у ситуації з танцювальною школою "Аміра", адже не уклало з організацією жодних зобов’язань, договору про оренду. 

- Там з самого початку все не було законно, бо, наскільки я знаю, не було ні договору про оренду, ніяких зобов’язань, жодних платіжних документів, які би підтверджували сплату "Амірою" коштів за оренду на рахунок підприємства,- сказав О. Каспрук про конфлікт між "Льодовою ареною" та"Амірою". - Тому створилася конфліктна ситуація, а ми як співвласники будемо вживати відповідних дій для захисту прав територіальної громади, яка є співвласником. Якщо ми є співвласниками, адже наша земля, то я, наприклад, не розумію, чому керівник підприємства бере готівкові кошти і кладе їх собі в кишеню, а не сплачує в касу підприємства. Зрештою, у нас на наступний місяць заплановані збори акціонерів, там і побачимо, хто, що і куди сплачує. 

Нагадаємо, 24 жовтня Павло Польовий зібрав журналістів, щоби продемонструвати, в якому стані танцювальна школа залишила зал.

Джерело: molbuk.ua 
«На підприємстві, де міська влада є співзасновником, несплата податків неприпустима», - мер Чернівців

1


КОМЕНТАРІ (1)

А где этот типа мэр был раньше? Или все устраивало?А теперь оправдываешь вандалов.

avatar

Вася сантехнік

26 жовтня 2016 11:57