Керівниця відділу охорони культурної спадщини Олена Пушкова розповіла, що буде робити після поновлення її судом на посаді

Керівниця відділу охорони культурної спадщини Олена Пушкова розповіла, що буде робити після поновлення її судом на посаді

24.09.2018, 14:18

Інформацію про повернення на посаду журналістам Інформаційного агентства АСС підтвердила сама Олена Пушкова. 

"Так, справді, ухвалою Першотравневого районного суду від 13.09.2018р. клопотання прокурора про відсторонення мене від посади начальника відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради повернуто без права оскарження. Таким чином я маю вийти на своє робоче місце. Суд продовжується в частині дослідження правомірності пред'явленої підозри у скоєнні корупційних дій. Наразі діє презумпція невинуватості, тільки суд може визначити законність звинувачення, дослідивши всі обставини справи. З практики такі суди можуть тривати кілька років" - пояснила Олена Пушкова. 

Також начальниця відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міськради Олена Пушкова стверджує, що на роботі поновлена вже не перший місяць.

“Три місяці я уже маю виходити працювати. Просто брала відпустки для того, щоб вибрала всі відпустки і далі вже маю виходити на роботу”, – додає Олена Пушкова.

Зараз у планах пані Олени вивчити всі зміни в законодавстві в галузі охорони культурної спадщини та містобудування. "Новий закон 1553 вводить нові управлінські структури на об'єкті ЮНЕСКО та в його буферній зоні, КМУ роз'яснень ще не надав. За час моєї відсутності розпочата робота з коригування історико-архітектурного опорного плану та меж і режиму використання буферної (охоронної) зони об'єкту ЮНЕСКО. Попереду тендери по визначенню виконавця надзвичайно важливих містобудівних проектів. Сподіваємось на розширення структури відділу, збільшення чисельності, що дасть можливість забезпечити більш активно інспектувати історичне середмістя, відновлення роботи експертної науково-консультативної ради" - ділиться планами начальниця відділу охорони культурної спадщини. 

Окрім того, каже, в кінці року з'являються кошти на реставраційні роботи фасадів і брам, треба встигнути їх освоїти. Також продовжується робота над новою Комплексною  програмою охорони культурної спадщини.

Джерело: http://acc.cv.ua/ та https://tva.ua/

ДОВІДКОВО

У відповідній судовій ухвалі Першотравневого районного суду від 13 вересня, пише molbuk.ua

У документі йдеться, що в судовому засіданні прокурор заявив клопотання про продовження терміну відсторонення Пушкової від виконання її посадових обов’язків. 

На думку прокурора, наразі існують обгрунтовані ризики, що Пушкова, перебуваючи на посаді, може продовжити свою незаконну діяльність, спрямовану на отримання неправомірної вигоди, а також може здійснити вплив на інші сторони справи для уникнення кримінальної відповідальності.

Сторона обвинуваченої заперечували проти задоволення цього клопотання.

Проте суд не задовольнив клопотання прокурора про відсторонення Олени Пушкової від посади начальника відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради та вирішив повернути це клопотання прокурору.

Водночас в судовій ухвалі йдеться, що вказане рішення оскарженню не підлягає.

1