Керівники силових відомств на гвинтокрилі з повітря оглянули Державний кордон України на ділянці Чернівецької області

Керівники силових відомств на гвинтокрилі з повітря оглянули Державний кордон України на ділянці Чернівецької області

11.07.2019, 15:42

На Буковині спільною міжвідомчою групою з-поміж керівників правоохоронних   органів області здійснено обліт державного кордону, в межах відповідальності Чернівецького прикордонного загону.

Учора, 10 липня,  за допомогою гвинтокрила Мі-8, Харківської окремої авіаційної ескадрильї, здійснювали моніторинг державного кордону в межах українсько-молдовського та румунського кордонів. 

Основною метою повітряного патрулювання було виявлення нових маршрутів переміщення контрабанди та можливих місць накопичення тютюнових виробів, а також місць злету та посадки малих літальних апаратів в період жнив. Також, під час обльоту визначено місця, які додатково потрібно облаштувати в інженерному відношенні. 

Окрім, новопризначеного очільника Чернівецького прикордонного загону Сергія Марцінкевича до запланованого моніторингу кордону долучилися:  керівник головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, військовий прокурор Чернівецького гарнізону, начальник внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону. Де під час польоту сторони обговорили співробітництво в інтересах забезпечення прикордонної безпеки. В ході обговорення, звернута увага на  перспективу подальшої співпраці, обміну інформацією й планування заходів з недопущення правопорушень на державному кордоні та проведення спільних профілактичних заходів в контрольованих прикордонних районах.

Прес-служба Чернівецького прикордонного загону

 

1