Керівник фракції ВО «Батьківщина» в Чернівецькій облраді Альона Гливко: «Зусилля всієї України примусили НКРЕКП здатися вже сьогодні»

Керівник фракції ВО «Батьківщина» в Чернівецькій облраді Альона Гливко: «Зусилля всієї України примусили НКРЕКП здатися вже сьогодні»

11.04.2017, 01:15

Завдяки тиску українського суспільства на владу вдалося скасувати абонплату за користування газовими мережами. Сьогодні на прес-конференції перший заступник голови обласної «Батьківщини» Василь Мельник нагадав: саме ВО «Батьківщина» ініціювала звернення понад сотні місцевих рад до центральних органів влади з вимогою скасувати безпідставну і корупційну плату – і серед прийнятих звернень було близько десятка від буковинських рад різних рівнів.  

Керівник фракції ВО «Батьківщина» Чернівецької облради Альона Гливко, яка зібрала підписи для скликання позачергової сесії обласної ради, повідомила на своїй сторінці в соцмережі facebook: «Сьогодні НКРЕКП під тиском суспільства скасувала абонплату за користування газовими мережами. У нашій області на заклик Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» звертатися до центральної влади відгукнулася більшість місцевих рад. Чернівецька і Новодністровська міські, Герцаївська, Глибоцька, Заставнівська, Кельменецька, Сторожинецька, Хотинська районні і Берегометська селищна ради уже звернулися до Президента, Кабміну та Верховної Ради з вимогою скасувати абонплату за газ. Ще кілька рад – серед них і обласна – планували це зробити цього тижня. Фракція ВО «Батьківщина» Чернівецької обласної ради ініціювала позачергову сесію з цього питання, ми зібрали 22 підписи за це – але попередні зусилля всієї України примусили НКРЕКП здатися вже сьогодні. Я завжди вірила в слова, які казала Юлія Володимирівна Тимошенко: «Справедливість є, і за неї варто боротися». Сьогодні ще один день, ще одна подія, яка це підтвердила!»

1