Кавуля не може висувати Бабюк на секретарку, бо це була прерогатива Каспрука, а тепер Продана, - експерт

Кавуля не може висувати Бабюк на секретарку, бо це була прерогатива Каспрука, а тепер Продана, - експерт

30.08.2018, 17:10

Депутати міської ради не мають повноважень висувати кандидатури членів та секретарів виконавчого комітету, оскільки на це, згідно із законодавством, має право міський голова або особа, яка виконує його повноваження.

Про це у коментарі повідомив директор Буковинського центру виборчих технологій Ігор Баб’юк.

Зокрема, коментуючи проект рішення про призначення підприємця Антоніни Бабюк секретарем (керуючим справами) виконкому Чернівців, який був зареєстрований депутатом міськради Андрієм Кавулею, політолог зазначив, що цей проект документу є не зовсім коректним.

"Згідно з чинним законодавством, повноваження висувати кандидатури членів виконавчого комітету, а також секретаря виконкому має міський голова. Тобто, це має йти за поданням голови або за поданням виконуючого обов’язки міського голови. Отже, депутати не мають повноважень висувати кандидатури в секретарі виконкому. Принаймні, у законі це не прописано. У даному випадку - це перебирання на себе повноважень, які не властиві депутатам", - сказав Ігор Баб’юк.

Він додав, що у випадку, якщо міська рада ухвалить це рішення, воно вважатиметься таким, яке проголосоване з порушенням чинного законодавства й Регламенту Чернівецької міськради.

"В такому разі воно може бути скасоване у судовому порядку. Тобто, рішення діятиме до тих пір, поки його не оскаржать в суді", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПроект рішення про призначення Антоніни Бабюк секретарем виконкому Андрій Кавуля з колегами не обговорював – депутат міськради

У Шиби ініціювали виведення Каспрука зі складу виконкому, а Кавуля висунув Антоніну Бабюк на секретаря виконкому

Вигнання Каспрука з виконкому за прогули засідань ініціював особисто Продан, а не Шиба

Нагадаємо, у Чернівецькій міськраді зареєстрували проект рішення про затвердження Антоніни Бабюк на посаду секретаря виконкому. Автором цього проекту рішення є депутат фракції БПП Андрій Кавуля.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Пане Баб'юк, не путайте "божий дар" і "яєшню". Є пропозиція депутата і його ініціатива, а є процедура призначення посадових осіб місцевого самоврядування. ...Але це можна знати лише з досвідом і знанням "кадрового букваря" в органах місцевого самоврядування. То ж, учіться, пане "експерт", і з "виборчими технологіями" не суньтесь в кадрові питання.

avatar

Юрій

30 серпня 2018 18:51

Та з цієї Баб'юк А. такий секретар виконкому, як з "г...а куля". Воно ж з Калинки, а цим все сказано. Правда пихи і амбіцій!!??

avatar

Дьордій

30 серпня 2018 19:00

А Продан тоді куди піде? Оголосить себе міським головою, а чи депутати на сей престол вознесуть?

avatar

Антон

31 серпня 2018 13:35