Каспрука погодили на посаду заступника мера, Сірман подав у відставку нібито на знак протесту проти Кушнірика-регіонала, керівники мерії напишуть заяви на звільнення

Каспрука погодили на посаду заступника мера, Сірман подав у відставку нібито на знак протесту проти Кушнірика-регіонала, керівники мерії напишуть заяви на звільнення

24.02.2014, 18:24

Депутат міськради Олексій Каспрук займатиме посаду першого заступника Чернівецького міського голови. Про це Каспрук заявив у понеділок під час спілкування зі студентами, які мітингували на сходах ратуші, передає кореспондент molbuk.ua.

Він заявив, що сьогодні нова депутатська більшість міської ради прийняла рішення запропонувати всіх керівникам структурних підрозділів написати заяви на звільнення.

"Потім будемо зустрічатися з колективами. Якщо люди будуть їх підтримувати, відповідно будемо поновлювати на посаді", - сказав Каспрук.


"Є питання кадрових призначень. Ми сьогодні обговорили це. Я займу посаду першого заступника міського голови, і буду займатися забезпеченням життєдіяльності міста", - додав Каспрук.

Нагадаємо, у понеділок мітингувальники вимагали у колишнього секретаря міськради стати перед ними на коліна.

Всім керівникам підрозділів Чернівецької міської ради, комунальних підприємств, які останні роки були при владі, запропонують написати заяви на звільнення. Про це повідомив депутат Олексій Каспрук. 

- Сьогодні буде зібрано засідання Народної ради, на якому буде розглядатися одне питання. Ми запропонуємо всім керівникам структурних підрозділів, комунальних підприємств міської ради написати заяву на звільнення, - розповів депутат Чернівецької міської ради Олексій Каспрук. - Потім відповідно ті, хто винні, будуть звільнені, а ті, хто нормально працював, не замішаний в якихось справах, буде поновлений на посаді.

Водночас директор департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міськради Дмитро Сірман написав заяву на звільнення із займаної посади. Однак, мотивував він свою відставку не люстрацією, яку вимагали під стінами Ратуші представники студентської Самооборони, а тим, що новообраний секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик - "регіонал з багаторічним стажем", засновник Партії регіонів на Буковині і був свого часу керівником виборчого штабу Януковича, передає БукІнфо.

Нагадаємо, в.о. мера Чернівців Ярослав Кушнірик у грудні 2013 року вийшов з Партії регіонів.

Сьогодні також стало відомо, що начальник чернівецького міського управління освіти Валентина Малишевська звільнилася. Про це студентам-активістам повідомив секретар міської ради Ярослав Кушнірик.

Студенти підійшли до кабінету секретаря міської ради, він вийшов до них і повідомив, що щойно Валентина Малишевська написала заяву на звільнення.

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Sos

25 лютого 2014 00:25

avatar

На канал "промінь" напали на заседании народний рады сегодня SOS

25 лютого 2014 00:27