Каспрук запросив нового Посла України в Румунії відвідати Чернівці

Каспрук запросив нового Посла України в Румунії відвідати Чернівці

22.04.2017, 15:33
Новим Послом України в Румунії став Олександр Баньков.

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук надіслав дипломату вітального листа, у якому говориться про таке:

"Високоповажний пане Посол! Прийміть щирі вітання із призначенням на високу посаду.

Ви присвятили своє життя служінню державі, пройшли непростий шлях від початківця до дипломата вищого рангу. Керівництво країни довірило Вам представляти інтереси українського народу і всієї держави в Румунії. Упевнений, вступивши на нову посаду, Ви будете щиро та самовіддано захищати інтереси України, а притаманні Вам особисті ділові якості, високе почуття відповідальності будуть служити запорукою втілення в життя усіх починань, спрямованих на розвиток дружніх відносин між Україною та Румунією.

Вірю, що за Вашої підтримки як міждержавні відносини, так і зв’язки між партнерськими містами обох країн, зокрема в частині транскордонного співробітництва, розвиватимуться і набиратимуть сталих системних рис.

Від імені громади щиро запрошую Вас відвідати Чернівці з робочим візитом у будь-який зручний для Вас час.

Бажаю Вам, високоповажний пане Посол, сил, здоров’я, енергії та благополуччя. Нехай українське Посольство вдруге радо зустріне Вас і завжди буде наповнене теплом.

Дозвольте поновити запевнення у моїй високій до Вас повазі та висловити впевненість у плідній співпраці.

З щирою повагою, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук".

Про це повідомляють на офіційному сайті Чернівецької міської ради.

 Довідка

Президент України Петро Порошенко призначив Олександра Банькова послом України в Румунії. Про це йдеться в указі глави держави №99/2017 від 4 квітня. “Призначити Банькова Олександра Сергійовича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Румунії”, – зазначається в документі. До цього Баньков обіймав посаду директора Департаменту секретаріату в МЗС.
 
Новий посол народився з лютого 1983 року в місті Рубіжне Луганської області.  Закінчив Київський університет ім.Т.Шевченка.  На дипломатичні службі працював третім секретарем з консульських питань Посольства України в Румунії, згодом обіймав посаду директора Департаменту секретаріату в МЗС.
 
Згідно з декларацією новий посол торік отримав 262234 грн зарплати за основним місцем роботи та має 36000 USD заощаджень. Інформація про нерухомість, автомобілі, інші активи відсутня. 
 
Румунський напрямок зовнішньої політики української держави вважається вельми важливим. У середньостроковій перспективі Україна та Румунія планують покращити можливості транспортування газу між державами. Український Президент також позитивно відноситься до позиції румунського Уряду зберегти діючі санкцію Євросоюзу до РФ щодо агресії на сході України та анексування Криму.
1


КОМЕНТАРІ (1)

да и кушнирика директором департаменту вместо бабчука. Так сказал охотский . 

avatar

Сатана

22 квітня 2017 13:28