Каспрук взяв на себе негатив від платіжок та неефективності 'Чернівцітеплокомуненерго'

Каспрук взяв на себе негатив від платіжок та неефективності "Чернівцітеплокомуненерго"

22.11.2016, 00:50

Комунальне підприємство "Чернівцітеплокомуненерго" здійснювало всі розрахунки за газ виключно у межах чинного законодавства. Проте чернівчани можуть платити менше, якщо встановлять лічильники на тепло.

Про це під час брифінгу 21 листопада, у понеділок, повідомив міський голова Чернівців Олексій КАСПРУК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меленчук виставив Каспруку рахунок за тепло на 2 тисячі 400 гривень: Гройсман шаленіє і погрожує криміналом!

- Щодо тарифів, платіжок за опалення – ви бачите, що така ситуація по всій Україні - на рівні Кабінету Міністрів, Національної комісії. Зараз проводяться перевірки і намагаються розібратися в ситуації, як так сталося. Хочу сказати, що "Чернівцітеплокомуненерго" всі розрахунки здійснював виключно у межах чинного законодавства, нормативних документів, які були видані Кабінетом Міністрів, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, - пояснив Каспрук.

- Ми не можемо на місцевому рівні змінити ціну на газ. Але можемо зробити так, щоби чернівчани платили менше. Ті чернівчани, які встановили лічильники тепла чи самостійно, чи на умовах співфінансування з міською радою, чи на умовах отримання кредитів по програмі "Теплий дім" від уряду, - у цьому місяці заплатили значно менше, ніж ті, хто лічильників не встановив, - зауважив О. Каспрук.

Також міський голова додав, що значні нарахування населенню за тепло – це підтвердження того, що Чернівцям необхідно модернізувати систему теплопостачання міста, встановити нові сучасні, менш енергоспоживаючі котельні. 

"Нам необхідно капітально відремонтувати мережі, встановити в кожному багатоквартирному будинку індивідуальний тепловий пункт, лічильник. І в цьому випадку платіжки були би значно менші, ніж сьогодні. Це дуже важливо, тому що на минулому тижні була підписана гарантійна угода по проекту з Європейським банком реконструкції та розвитку, яка передбачає пільгове кредитне фінансування і грантову складову. Принаймні грант, який підтверджений, складає близько чотирьох мільйонів євро, має піти саме на встановлення індивідуальних теплових пунктів і лічильників. Вони дозволять мешканцям самостійно визначати, яка температура має бути в будинку, має збалансувати мережі як по місту, так і в кожному окремо будинку. І відповідно вести справедливий облік тепла. Чернівчани мають платити тільки за те тепло, яке вони фактично отримали. Це є наше прагнення і ми над цим працюємо", - сказав міський голова.

Говорячи про тепло, міський голова додав, що на сесію міськради 24 листопада виходить важливий пілотний проект – це NEFKO та DEMO-Україна, яким передбачена модернізація котельні у районі вулиць Щепкіна, Залозецького, встановлення індивідуальних теплових пунктів. 

"Там кредитна складова півмільйона євро і 300 тисяч євро грант. Якщо ми це складаємо докупи, то економіка дуже вигідна для громади, мешканців тих районів. І вони перші в Чернівцях зможуть відчути зміни вже в наступному опалювальному сезоні", - наголосив мер.

Джерело: пише molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

В міському бюджеті і на рахунку міської ради є сотні мільйонів невикористаних коштів, а Каспрук все кредитів набирає, як сучка блох!))) А хто має їх віддавати інакше за яким курсом через 3, 5, 10 років??? Непотрібно наших дітей заганяти в боргове ярмо!

Гроші є, от і освоюйте їх, а не набирайте зайвих кредитів!!!)))

avatar

Людмила Дудченко

21 листопада 2016 23:40

Может он возьмёт на себя и оплату этих тарифов ?

avatar

Сам

22 листопада 2016 02:37