Каспрук таки має рацію: Львів очолив світовий список найдешевших місць для новорічних подорожей

Каспрук таки має рацію: Львів очолив світовий список найдешевших місць для новорічних подорожей

25.12.2016, 17:31

Список склала британська туристична компанія.

Українське місто Львів стало найдешевшим туристичним місцем для новорічного туризму за версією британської туристичної компанії Mondono.

Компанія склала список з 12 самих дешевих місць для відвідування під час новорічних свят для туристів з Великобританії і Західної Європи, передає Business Insider.

Укладачі списку звертали увагу на середню вартість основних туристичних витрат - ніч у готельному номері, вечеря на двох, один кілометр їзди на таксі і пінти пива, пляшки вина.

Виведена сума списку визначає середню ціну проживання в місті за добу:

1. Україна, Львів – 31,27 доларів

2. Приштина, Сербія – 64,12 долара

3. Софія, Болгарія – 70,46 доларів

4. Панама-Сіті, Панама – 71,25 доларів

5. Каламата, Греція – 79,51 доларів

6. Брага, Португалія – 80,80 доларів

7. Сараєво, Боснія і Герцеговина – 81,27 доларів

8. Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія, Іспанія – 84,81 доларів

9. Єреван, Вірменія – 87,95 доларів

10. Белфаст, Великобританія – 105,97 доларів

11. Сан-Антоніо, США – 126,20 доларів

12. Вальпараїсо, Чилі – 129,59 доларів

За даними компанії, вибрати дешеве місце за кордоном для британських туристів стає все складніше через ослаблення курсу британського курсу через Brexit.

Більше читайте тут: http://dt.ua/ 

ДОВІДКОВО: 

В інтерв'ю ІА «Дивись.Info» Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, нагадаємо, зокрема повідомив, що Чернівці  мають іншу планку, тому він  передумав створювати «другий Львів». 

– Ще однією важливою статтею розвитку Чернівців називають туризм. Декілька років тому Ви говорили, що Чернівці мають стати брендом, яким став Львів…

– Я передумав. Ми маємо однакове завдання із Львовом – залучення туристів. Але  Чернівці повинні поставити собі іншу планку.

Вважаю, що нам не потрібно перетворювати наше місто у легкодоступний туристичний центр. Хочеться, щоби Чернівці стали містом найдорожчого туризму, із п’ятизірковими готелями, санаторіями, ресторанами. Таким містом, наприклад, є німецький Баден-Баден.

Нам не потрібно перетворювати наше місто у легкодоступний туристичний центр. Хочеться, щоби Чернівці стали містом найдорожчого туризму, із п’ятизірковими готелями, санаторіями, ресторанами

Багато бюджетних туристів – це добре, але ми хочемо отримати туриста, який буде спроможний платити. Для цього потрібно створювати відповідну інфраструктуру. Туристи теж мають кількість зірок. Той, хто приїздить сюди, ночує у хостелі, їсть у ресторані швидкого харчування, може принести один прибуток. Той, хто прилітає до Чернівців своїм чартером, живе у дорогому готелі, приносить прибутки зовсім іншої якості. Ми будемо змагатися туриста такої категорії.

Чернівці – невелике, але амбітне місто. Колись нас називали «потаємною культурною столицею Європи». Працюватимемо над поверненням цього статусу.

Спілкувався Михайло ДРАПАК

Джерело: http://dyvys.info/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Вот повезло с мером - редкий экспонат. Мыслит категориями "Добробуту"

avatar

Шолом

25 грудня 2016 22:54

Якесь дивне дослідження. У світі є тисячі міст, дешевших за Львів, навіть в Україні

avatar

ук5

25 грудня 2016 23:22

Ви маєте рацію, у Каспрука є рація!)))

Каспук сам як турист! За період свого головування містом він стільки вже наїздився по закордонним відрядженням, що всі мери до нього разом узяті стільки не наїздили за всі роки!

avatar

Людмила Дудченко

26 грудня 2016 15:12