Чернівецький Євромайдан діє!

Чернівецький Євромайдан діє!

24.11.2013, 23:07

Чернівецький ?#‎Євромайдан? діє! десь зо сто молодих людей, місцевих студентів, досі стоять на Центральній площі міста. Небайдужі уже привезли електрочайники, термоси, чай\каву. Настрій піднесений! На екрані - трансляція з Майдану Київського. Приходьте, вашої підтримки чекають тут!

Студенти біля пам"ятника Т. Шевченку, що на Центральній площі в Чернівцях, стоять з полудня. Хто має можливість - винесіть їм гарячого, термоси, електрочайники, баклажки з гарячою водою/чаєм/кавою.

Сюди прийшли молоді люди - студенти чернівчацьких навчальних закладів та вчорашні випускники, - розповів учасник акції студент-політолог Омелян Тарнавський. - Ми хочемо закликати нашу владу відновити євроінтеграційний процес. Зараз збираємо підписи під зверненням до уряду. І Чернівцях вже зібрали більше тисячі підписів, аналошічні процеси відбуваються в інших містах України. Коли зберемо більше 10 тисяч підписів, передамо петицію владі.

Молоді люди мають намір стояти цілодобово щонайменше до 28 листопада, коли відбудеться самміт у Вільнюсі.

Зібрали більше тисячі підписів під петицією. 21.05 нас стає менше, але настрій бойовий. Завтра вирушаємо на університети. 10.30 14-ий корпус ЧНУ, 12.30 Центральна площа! Повідомив один з організаторів чернівецького Євромайдану. 

Водночас, згідно з інформацією BukNews, правоохоронці висловлюють побажання, щоби намети з площі прибрали. 

До чернівчан також звернувся депутат Чернівецької міської ради Олексій Каспрук:

Шановні Чернівчани!

Сьогодні молодь нашого міста знову продемонструвала, що вона хоче жити у чесному, відкритому, демократичному європейському суспільстві. Студенти вийшли на майдан, розбили наметове містечко, організувати страйковий комітет. Я зараз в дорозi на Чернiвцi зi столиці, але поза тим, що мої соратники залишаються тут, на Київському ?#‎Євромайдані?, зранку долучуся до діяльності Комітету.

Зараз я звертаюся до всіх, хто є у Чернівцях – допоможіть молоді у ці години! Теплий чай, пиріжки, бутерброди, чи просто присутнiсть та добре слово – це те, що потрібне їм зараз від нас, від городян. Від нас залежить, щоб це нове покоління не виявилося розчарованим, залишеним наодинці. Дуже сподіваюся на ВАШУ підтримку, мешканці Чернівців!

Давайте разом з нашим прогресивним чернiвецьким студенством захистимо наше спiльне майбутнє!

фото: www.chas.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Не плутайте лицемірних політиків із щирими студентами

avatar

Ігор

25 листопада 2013 09:53

лицемірні політики їдуть на щирих студентах

avatar

читач

25 листопада 2013 13:48