Каспрук звернувся до Фищука і Мунтяна відкласти реорганізацію ендокринологічного центру

Каспрук звернувся до Фищука і Мунтяна відкласти реорганізацію ендокринологічного центру

07.09.2016, 14:14

Міський голова Олексій Каспрук звернувся до голови облдержадміністрації Олександра Фищука та голови обласної ради Івана Мунтяна з проханням відтермінувати реорганізацію обласного ендокринологічного центру. Він вважає, що прийняття рішення про реорганізацію цього лікувального закладу, яке може негативно вплинути на отримання у Чернівцях цілісної медичної допомоги хворим на ендокринологічну патологію, потребує більш ґрунтовного вивчення та зваженого підходу, повідомляє прес-служба міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Мунтян підтримав працівників Чернівецького обласного ендокринологічного центру та лікарів-ендокринологів

Олексій Каспрук звертає увагу, що у Чернівцях зареєстровано понад 11 тис. хворих на цукровий діабет, з яких 2654 особи мають ускладнення, 926 пацієнтів інсулінозалежні. В обласному ендокринологічному центрі цим хворим призначають зміну препаратів та визначають перехід на інсулінотерапію, проводять кваліфіковане лікування ускладнень ендокринних хвороб, надають медичну допомогу вагітним жінкам з цукровим діабетом. 

З огляду на ці обставин та з метою недопущення погіршення надання медичної допомоги мешканцям міста, міський голова просить при прийнятті рішення щодо подальшого існування ендокринологічного центру у Чернівцях враховувати думку громади міста, колективу ендокринологічного центру, науковців БДМУ, а також взяти до уваги тенденції захворюваності на ендокринологічну патологію в нашому регіоні. 

Керівників області просять до вивчення зазначеної ситуації залучити заступника міського голови Олександра Паскаря, представників профільної постійної комісії та управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники ендокринологічного центру хочуть, щоб Малишевський захистив їх заклад від розправи чиновників з департаменту охорони здоров'я

1