Каспрук пояснив, що Яринич з 'Народного контролю' не має рації

Каспрук пояснив, що Яринич з "Народного контролю" не має рації

08.08.2016, 23:19

На земельній ділянці по вулиці Руській, 236 у разі зміни її цільового призначення згідно проекту буде не лише онкологічно-кардіологічний центр, а й 18 житлових будинків. Крім того, приватний онкологічно-кардіологічний центр – це проект, який потребує великих інвестицій. 

Про це кореспондентові molbuk.ua повідомив міський голова Чернівців Олексій КАСПРУК на прохання прокоментувати слова лідера фракції"Народний контроль" у міськраді Михайла Яринича. Нагадаємо, депутат тоді пояснив рішення своєї фракції голосувати за зміну цільового призначення земельної ділянки тим, що до фракції звернувся представник "Норд Сервісу" запевнивши, що буде будувати онкологічно-кардіологічний центр на цьому місці. І що наразі будівля знаходиться у жахливому стані, там збираються сумнівні компанії. 

-Дивно, що інвестор такого проекту не задекларував публічно свої наміри нашій громаді, - зауважив О. Каспрук. - Тому складається враження, що онкологічно-кардіологічний центр - це лише голосна назва як прикриття для зведення нового житлового комплексу, який мають намір втиснути на невеликому клаптику землі, використовуючи інженерну інфраструктуру цього мікрорайону, без створення належних комфортних умов для майбутніх його мешканців. Саме завдяки такому прикриттю намагаються ввести в оману депутатів, громаду. Хто ж буде проти такої святої справи, як лікарня, голосувати? А в результаті можемо отримати 18 багатоповерхових будинків та масажні, косметичні, стоматологічні кабінети. 

Щодо санітарного стану території, про яку йдеться, – це питання до підприємства "Норд Сервіс", вважає мер.

- Саме у постійному користуванні цього підприємства вже багато років перебуває земельна ділянка і, до речі, за користування цією землею місто не отримувало ні копійки. Обов’язок підприємства "Норд Сервіс"утримувати там належний порядок, - сказав міський голова. 

-Я ж не заперечую проти будівництва, якщо будівельні норми, містобудівна документація дозволяють це робити, - каже Олексій Каспрук. - Єдине прохання – будь ласка, сплатіть кошти до бюджету за міську землю. Тому що через цю схему працювали й раніше. Та рано чи пізно треба ставити крапку і припиняти це все дійство. Через цю схему міська земля, яка належить всій територіальній громаді і має свою вартість, просто безкоштовно піде, не давши нічого до бюджету. 

Нагадаємо, на липневій сесії Чернівецької міськради депутати проголосували за зміну іншого цільового призначення земельної ділянки по вулиці Руській під будівництво багатоквартирного житла.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (5)

Дякувати Богу,що вже приведуть в порядок це долгострой з 90-х.

avatar

09 серпня 2016 13:07

МЕНІ ВСЕ РІВНО ЩО ТУТ БУДЕ ХОЧ СЕНАГОГА ЧИ МЕЧЕТЬ

avatar

ГРАВІТОН

09 серпня 2016 13:08

Такие больницы строят в парковой зоне, а не центре, где шум и гам.
avatar

Галина Новоднистровск

09 серпня 2016 13:08

черней так дешево продався кулявлобам(((((

avatar

Василь

09 серпня 2016 13:13

     05.08.16 (в пятницу), на 2-ом пленарном заседании внеочередной сессии горсовета депутат и глава фракции «НАРОДНЫЙ КОНТРОЛЬ»  Ярыныч пытался помешать (ЕГО НИКТО НЕ ПОДДЕРЖАЛ!) правозащитнику и адвокату инвалида ІІ-й группы В. Боднарюка Геннадию Гекову во время его выступления с трибуны.

      А юрист Геков раскрыл махинации (схемы) хищений миллионов гривен высшего руководства исполкома Черновицкого горсовета на компенсацию бесплатной перевозки льготников и 01.08.16 выиграл суд (в паре с другим адвокатом Д. Березовским).

       В это время в зале находились более 30 льготников, которые пришли поддержать своего защитника Г. Гекова. Его поддержали большая часть депутатов и все активисты и после его выступления обсуждение данного вопроса продолжилось ещё 3 часа.

       Более того, Шибе (нач-ник юридического отдела исполкома) пришлось публично признаться в 100%-ной правде выступления Гекова.

 

        Теперь ВСЕ ЛЬГОТНИКИ (!) МОГУТ БЕЗ ПРОБЛЕМ БЕСПЛАТНО ЕЗДИТЬ НА ВСЕХ 44-Х (БЕЗ ИСКЛЮЧЕНИЯ!) МАРШРУТКАХ БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ МЕСТ В НИХ!!!

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

 

095-474-37-54    [email protected]

avatar

Геннадий Геков

09 серпня 2016 21:58