Каспрук пояснив, що не боїться непопулярних кроків перед виборами, бо у нас не диктатура

Каспрук пояснив, що не боїться непопулярних кроків перед виборами, бо у нас не диктатура

24.07.2015, 13:08

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук вважає, що перевізники повинні терміново подбати про покращення технічного обслуговування транспортних засобів, і не мають права ризикувати безпекою пасажирів.

Про це йдеться в його заяві, яку поширила прес-служба міської ради.

"Підвищення тарифів – це непопулярний крок. Зазвичай, політики уникають приймати такі рішення напередодні виборів. Але час популізму минув і міська громада вимагає рішучих змін, в тому числі і у галузі пасажирських перевезень. Наразі ми спостерігаємо, як з кожним днем знижується не лише якість перевезень, а й їх безпека – автобуси гублять колеса прямо на маршруті. Ми не маємо права ризикувати життям людей", - заявив Каспрук.

Читайте також:  У Чернівцях з 1 вересня проїзд у маршрутках може подорожчати до 3 гривень 50 копійок.

"Тому пропонуємо перевізникам терміново покращити технічне обслуговування транспортних засобів, їх санітарний стан та якість послуг. Окрім того, запровадивши онлайн моніторинг роботи транспортного засобу, вони починають працювати прозоро і отримувати чесно зароблені кошти. Водночас ми будемо розвивати комунальний громадський транспорт, що сприятиме підвищенню конкурентних засад, а отже і здешевленню послуг. Це не політичні, а економічно логічні рішення, які з часом дадуть позитивний ефект. Сподіваюся, чернівчани їх зрозуміють", - зазначив мер.

Він також звернув увагу що місто зараз робить перші кроки до запровадження електронної "Картки чернівчанина", яка дасть змогу надавати адресну соціальну допомогу пільговим категоріям громадян, у тому числі на проїзд. 

"Чернівчанам варто знати про які порядки цифр йдеться, адже таку допомогу потрібно буде надавати з міського бюджету. Наразі у Чернівцях проживає маже 72 тисячі пенсіонерів, серед яких 50 тисяч – пенсіонери за віком, 13,7 тисяч – по інвалідності, понад 5 тисяч - ветерани, інваліди, учасники війни, 2,2 тисячі – "чорнобильці" та "афганці", 2,3 тисячі – діти – сироти, інваліди та діти з багатодітних родин. Якщо цим чернівчанам з міського бюджету компенсувати витрати, хоча б за дві поїздки у день за 5 днів тижня, то щомісяця з міського бюджету потрібно виділяти понад 10 мільйонів гривень. Тому наразі триває відпрацювання механізму надання такої допомоги, категорій пільговиків, яким вона першочергово надаватиметься. Вимагати від перевізників перевозити таку масу людей безкоштовно – утопія. Це можна зробити в умовах диктатури, однак тоді мова вже йтиме про інше суспільство", - зазначив О. Каспрук.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Ай-яй-яй, савсем себя не бережет мер-наш: из отпуска пишет и пишет.

avatar

Керим

24 липня 2015 16:56

та оздаравляйсє вже на тух марьях АТО сє  ти бідоська гет зробив

avatar

каспруку

24 липня 2015 18:20