Каспрук пояснив, як Продан зірвав компенсацію за перевезення пільговиків

Каспрук пояснив, як Продан зірвав компенсацію за перевезення пільговиків

20.02.2018, 13:30
Питання про склад виконкому розглядатимуть на сесії міської ради

У Чернівцях давно існує проблема зі складом виконавчого комітету. Про це розповів міський голова Олексій Каспрук.

– Його склад був прийнятий депутатами в кількості 18 чоловік, хоча я пропонував меншу кількість членів виконкому для того, щоб це був робочий орган. Частину поданих мною кандидатур депутати тоді не пропустили. Відповідно сьогодні ми маємо недообраний виконавчий комітет, який складається з 13 осіб, але для прийняття рішення необхідно, щоб хоча 10 були присутні на засіданні – це мінімальний кворум, і 10 одноголосно голосували. Зазвичай 1-2 члени виконавчого комітету з поважних причин відсутні, тому один голос може бути вирішальним, щоб заблокувати те чи інше рішення,  – пояснив мер і навів приклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Продан заблокував розгляд питання про "Картку чернівчанина" та порядок компенсації перевізникам пільгового проїзду, - мерія

– Власне це і відбулося на останньому засіданні виконавчого комітету. Одним голосом було заблоковано прийняття порядку відшкодування перевізникам і тролейбусному управлінню за пільгового пасажира. Фактично на сьогодні немає механізму, як ми маємо оплачувати ці пільги. Без прийняття цього механізму пільгових перевезень не буде, – розповів міський голова.

– Так само було заблоковано зміни до існуючого положення про картку містянина. Картка чернівчанина – це не є унікальний для Чернівців проект. Він реалізується в багатьох містах і має стати основним інструментом для запровадження пільгового проїзду, надання адресної матеріальної допомоги тощо. Один голос Василя Продана виявився вирішальним для того, щоб положення не було прийнято, – зазначає Олексій Каспрук.

На черговій сесії депутати розглядатимуть  питання щодо складу виконкому.

– Я запропонував, на мою думку, гідних людей, вони зараз спілкуються з депутатами, – сказав мер.

Джерело: https://pogliad.ua/news/chernivtsi/cherez-nedoobraniy-vikonavchiy-komitet-u-chernivcyah-ne-priymayutsya-rishennya-350868

1