Каспрук обурився, що з чернівецьких родин вимагають 25 тисяч в кишені Забродському і Польовому (ОНОВЛЕНО о 22.27)

Каспрук обурився, що з чернівецьких родин вимагають 25 тисяч в кишені Забродському і Польовому (ОНОВЛЕНО о 22.27)

29.09.2016, 19:50

Керівник школи танців "Аміра" Інна Демчучена попросила Чернівецьку міськраду допомогти вирішити питання щодо сплати оренди за користування приміщенням "Льодового майданчика" для занять дітей.

Сьогодні на сесії Чернівецької міськради вона звернулась до депутатів міськради з трибуни, передає кореспондент molbuk.ua

Зокрема вона повідомила, що школа "Аміра" існує вже 10 років, сім з яких вона винаймає приміщення у підприємця Павла Польового. За її словами, нещодавно Павло Польовий підняв школі "Аміра" орендну плату з 5000 гривень до 25 000 гривень за місяць.

"Він не надав нам жодних документів. Ми його просили скласти договір оренди, або якось юридично узаконити стосунки, але він від цього відмовився. На наші запитання: "Чому аж 25 тисяч?" він відповів: "Тому що не 30", - розповіла керівник школи.

Також вона зазначила, що упродовж останніх 5 років підприємець не опалює приміщення, де займаються вихованці школи "Аміра", натомість у ЗМІ Польовий зазначив, що змушений був підняли вартість оренди через суттєве збільшення комунальних тарифів.

Також Інна Демчучена повідомила, що наразі Польовий вимкнув електрику в приміщенні, де займаються вихованці школи, а також замінив замок від дверей.

"Прошу вплинути, щоб школа танців не опинилася на вулиці", - звернулась вона до депутатів.

Керівник департаменту економіки Ярослав Городенський підтвердив, що "Аміра" зверталась до відомства із заявами. Водночас він повідомив, що підприємство, яке перебуває у спільній власності міськради та підприємця Польового, повинне приносити прибутки.

На цей виступ відреагував журналіст Василь Забродський.

"Міська рада нічого не має до цього підприємства. Те, що пан Городенський стверджує, що вони повинні мати прибуток, то ви жодної копійки туди не вклали. Польовий брав мільйонні кредити, щоб збудувати це майно. І він його сьогодні використовує. Все, що відбуваться сьогодні - це провокація, організована Городенським", - заявив Забродський.

"Не спекулюйте дітьми, не виходьте на трибуну і не плачте. Якщо ви хочете допомоги від міської ради, нехай сьогодні сесія прийме рішення про фінансову допомогу вашій школі і оплачує вам оренду. А приміщення, які збудував Польовий, він буде використовувати так, як він вважає за потрібне", - вигукнув Забродський.

Після цього емоційно виступив міський голова Олексій Каспрук.

"Ніхто з вас, тут сидячих депутатів, не умиє руки від вирішення цієї проблеми. Ніхто! Ми створили комунальне підприємство, там є частка громади. І я не дозволю, щоби Забродський, чи ще хтось, розказував, що "пішли ви всі до лампочки, ви нічого не будете тут мати". Це наші діти чернівецькі! Це наші чернівецькі родини. Вони співвласники тої землі, за яку сьогодні з них вимагають в кишені Забродському і Польовому 25 тисяч", - заявив Каспрук, оголосивши перерву в роботі сесії до 14.30.

Співвласникові «Льодової арени» у Чернівцях пропонують домовитися з танцювальним гуртком

Конфлікт між громадською організацією "Аміра" та товариством "Льодова арена Чернівці" на сесії Чернівецької міської ради вирішили залагодити"мировою". Зокрема, депутати на сесії ухвалили рішення, щоби комунальне підприємство "Буковина" звернулося до директора товариства Павла Польового, щоби він провів збори засновників товариства. А на них розглянути можливість укладення договору на оренду приміщення з "Амірою"

Детальніше кореспондентові molbuk.ua про це розповів начальник юридичного управління Чернівецької міської ради Олександр ШИБА.

-Зараз буде терміново готуватися таке звернення. Терміни надзвичайно короткі – до 10 днів. Звичайно, Павло Польовий може провести такі збори і за день, якщо буде достатньо таких речей, як адекватність і розуміння ситуації, розуміння, що за цим стоїть велика кількість дітей, їхніх батьків, - вважає О. Шиба. - Основний мотив, який закидали на сесії, - це що в цьому є якась корупційна складова, що ми там у щось втручаємося. Ми нікуди не втручаємося. Ми через господарські товариства, де міська рада є співзасновником, по процедурі, яку передбачає статут цього товариства, спробуємо врегулювати ситуацію з керівником комерційної структури, де ми співзасновники. От наш такий меседж.

Олександр Шиба зауважує, що цей випадок взаємовідносин міської ради з господарським товариством, де міська рада є співзасновником, є дуже показовим. І тут питання навіть не в "Льодовій арені" чи "Амірі", а в тому, що на прикладі цієї ситуації міська рада побачить, чи варто співпрацювати у такій формі з господарськими товариствами і надалі. 

-Якщо ми не знайдемо адекватного механізму врегулювання цієї ситуації, то нам потрібно розглядати питання взагалі участі міської ради в товаристві, - переконаний О.Шиба. - І тоді, дякуючи Павлу Польовому, ми можемо відмовитися від доволі цікавої форми роботи, такої як господарське товариство. Це перший і найгірший варіант. Трошки краще, якщо ми зараз, розуміючи ось цю ситуацію, розуміючи, які є негативи, пов’язані з якимись суб’єктивними моментами керівника, будемо вже в подальшому враховувати ці речі при участі інших господарських товариств при варіанті створення. Так що це надзвичайно важлива зараз ситуація в міській раді не тільки щодо "Аміри", а й для міської ради в цілому. Тому що зараз керівник комерційної структури, де ми фактично співзасновники, просто відмовляється з нами адекватно спілкуватися. І ми не можемо до нього достукатися. Це надзвичайно серйозна проблема. Вважаю це питанням абсолютно суб’єктивного характеру. Тут юриспруденції дуже мало. Людина просто стала в певну позу. 

Співвідношення статутного капіталу не на користь міської ради, визнає начальник юруправління:

-Співвідношення голосів у статуті ТзОВ "Льодова арена Чернівці": 38,99% статутного капіталу належить комунальному спортивно-оздоровчому підприємству "Буковина", Павлу Польовому належить 61,01% статутного капіталу, - каже О. Шиба. - Втім, ми себе застерегли у стратегічному плані. Згідно статуту, арена не може бути відчужена товариством, а також не може виступати предметом застави, іпотеки. Вона має використовуватися за призначенням, а саме для занять спортом та естетичного виховання. Тобто якщо не буде застосована схема якогось елементу аферизму, ми застраховані досить потужно. Справді, ми можемо лише рекомендувати Павлу Польовому дійти згоди з "Амірою". Все ж, гадаю, він мав би прислухатися до наших рекомендацій. 

Водночас до розмови кореспондента molbuk.ua з Олександром Шибою у коридорі міськради у перерві між сесією 29 вересня долучився Василь ЗАБРОДСЬКИЙ. Своє відношення до "Льодової арени" він пояснив тим, що є у товаристві заступником директора з питань публічних зв’язків із громадськістю на громадських засадах. 

-У Польового є 61 відсоток цього підприємства. Міська рада на сьогодні може ініціювати все, що завгодно. Але якщо Польовий не проголосує, то цей проект не пройде, - сказав В. Забродський. - Без нього ніхто навіть збори не збере. Не буде з "Амірою" ніяких домовленостей. Після того, як ця свиня (йдеться про керівника гуртка танців Інну Демчучену – авт. ) прийшла і насрала посеред хати, з нею ніхто домовлятися не буде.

Нагадаємо, керівник школи танців "Аміра" Інна Демчучена попросила Чернівецьку міськраду допомогти вирішити питання щодо сплати оренди за користування приміщенням "Льодового майданчика" для занять дітей.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Городенский - НЕДОЛЛЮСТРИРОВАННЫЙ налоговик, которого взяли в департамент экономики.

Депутатам нужно серьезно заняться расследованием деятельности Городенского.

avatar

29 вересня 2016 19:25