Каспрук не зумів переконати підприємців заборонити продаж алкоголю після 22:00

Каспрук не зумів переконати підприємців заборонити продаж алкоголю після 22:00

13.08.2014, 23:41

Міський голова Олексій Каспрук, 13 серпня, провів робочу зустріч з керівниками підприємств торгівельної мережі Чернівців щодо запровадження маркування російських товарів та інших заходів із захисту національних інтересів.

Місцеві підприємці повідомили про те, що вони вже повністю відмовилися від товарів із Росії, оскільки це приносить дохід країні-агресору по відношенню до нашої Батьківщини, а також зауважили, що в подальшому не планують здійснювати нові закупівлі та поставки із Російської Федерації.

А от питання підняте міським головою щодо заборони відпускати алкогольні напої після 22:00 викликало широкі дискусії між учасниками зустрічі, посилаючись на європейський досвід та українські реалії подібних обмежень. Представники торгівлі зазначили, що така ініціатива буде сприяти лише розростанню нелегального ринку контрафактного алкоголю невідомого походження і суттєво не зменшить кількість протиправних дій, особливо молоді, в нічний час. Така взамозалежність має інше підгрунтя, яке пов’язане із морально-вольовим вихованням молоді в Україні та Чернівцях зокрема.

Проблемою, на думку підприємців, є не так продаж алкогольних напоїв вночі, як поганий контроль правоохоронними органами розпивання цих напоїв вдень. Якщо сьогодні багато людей дозволяють собі пити пиво в громадських місцях, зокрема на зупинках, на площах міста, в парках тощо, то хто їм завадить знайти собі випивку і вночі? Тобто питання стоїть, хто буде стежити за належним дотриманням і виконанням встановленого правила. До того ж виникне явище "чорного ринку", на якому збуватимуть неякісний та дешевий алкоголь.

Більшість підприємців підтримали думку, що варто зосередити увагу спершу на нелегальній, стихійній торгівлі, яка активно функціонує на вулицях Чернівців. Відсутність санітарно-епідеміологічних умов, за яких продуктові товари продаються з автомобілів чи з тротуарів, особливо влітку, може нашкодити здоров’ю людини не гірше, ніж алкоголь, куплений опівночі. А обмежувати в продажі сертифікованих продуктів ті магазини, які мають на це повне право, стоїть не на часі.

Тому сторони обговорення – міський голова та підприємці – дійшли висновку, про необхідність проведення ще одного обговорення, з метою вирішення питання можливої зоборони продажу алкоголю після 22:00, але вже із залученням більшої кількості підприємців, представників Управління міністерства внутрішніх справ, Державної податкової інспекції та громадськості Чернівців.

Автор - Олександр Рибак

Джерело: http://www.chernivtsinews.com/2014/08/13/каспрук-не-зумів-переконати-підприєм/ та БукІнфо.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Когда танцору нефиг делать, он яйца чшет! Леша займись уборкой города, пыль стоит столбом! И вообще займись работой а не пиарся! Засрали город хуже некуда!

avatar

Революціонер

13 серпня 2014 23:45