Каспрук не вважає, що Михайлішин може керувати Чернівцями: ОПОРА розцінила це як антиагітацію

Каспрук не вважає, що Михайлішин може керувати Чернівцями: ОПОРА розцінила це як антиагітацію

03.11.2015, 10:45

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук не вважає, що його опонент на виборах Віталій Михайлішин може керувати містом.

Про це Каспрук заявив у понеділок на прес-конференції, пише molbuk.ua

Так, на запитання, чи запросить Олексій Каспрук до роботи в управлінні містом Віталія Михайлішина, у випадку перемоги в другому турі, міський голова відповів:

"Я ні з ким не збираюся торгуватися посадами. Є нормальні люди, які готові працювати, вони будуть працювати на відповідальних напрямках. Особисто Віталій Михайлович… Я не вважаю, що йому треба керувати містом. Безперечно, є люди, які йому довіряють. Це зрозуміло. Є люди, які йому довіряють тимчасово, від виборів до виборів. Це також зрозуміло. У них є десять депутатів, які будуть мати певні повноваження, приймати рішення в інтересах громади. Нехай приймають. Їхня робота – це натискати кнопки. По-чесному, по совісті, по закону. Вийде у них – не знаю. Побачимо", - заявив Каспрук.

Як відомо, у другому турі виборів мера Чернівців позмагаються Олексій Каспрук і Віталій Михайлішин.

Джерело molbuk.ua

Кандидат та чинний мер Чернівців висловився проти свого конкурента під час брифінгу

2 листопада в Чернівцях під час офіційному щотижневому брифінгу чинного Чернівецького міського голови та кандидата на цю посаду Олексія Каспрука той висловився щодо свого конкурента в другому турі виборів Віталія Михайлішина в негативному контексті, що можна розцінити як антиагітацію.

Це була відповідь на запитання щодо можливості взяти нині кандидата на посаду мера Віталія Михайлішина, який так само проходить в другий тур мерських виборів 15 листопада, до управління містом. Олексій Каспрук заявив наступне: «Я ні з ким не збираюсь торгуватись посадами, комунальними підприємствами і всім решта. Є нормальні люди, які готові працювати заради міста і вони будуть працювати на відповідальних напрямках. Особисто Віталій Михайлович… я не вважаю, що йому треба керувати містом».

https://www.youtube.com/watch?v=vgP_AEHyGis  (відео «Чернівецький промінь»)

Відповідно до п.1 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори», передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів. Стаття 60 вказаного закону передбачає обмеження щодо ведення агітації, а саме: кандидатам, які займають посади  в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, у військових частинах (формуваннях), на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

В коментарі ОПОРІ Олексій Каспрук зауважив наступне:

-       Запитання задали, чи візьму на роботу в мерію громадянина Михайлішина. Можливо погарячкував, що відповів.

Нагадаємо, 15 листопада 2015 року в Чернівцях відбудеться другий тур виборів мера міста. 

Інформацію про зафіксовані спостерігачами порушення можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Якщо бог хоче когось накаати то відбирає розум.

Хіба адекватно мисляща людина може собі дозволити так безпардонно і зверхньо відноситись до собі подібних.

Їхня робота (тобто депутатів) нажимати кнопки!!! 

А чернівчани думали і гадали чому депутати відправили Федорука у відставку і чому ц іж депутати не могли спрацюватись із Каспруком. Та хіба при такому світогляді який демонстує Каспрук це можливо?

avatar

Чернівчанин

03 листопада 2015 09:15

Каспрук висловився на диво толерантно і спокійно. Дивуюсь його витримці. Опора шукає порушення не там і не з тим. На фоні використання персональних даних пенсіонерів і листків щастя від Михайлішина, підкупу виборців слова Каспрука - просто зразок витримки. 

avatar

Кирило

03 листопада 2015 16:13

Турист каспрук, думає що кожна жаба це підводна лодка... Алкаші не повинні керувати містом!...

avatar

Чернівчани

03 листопада 2015 16:49