Каспрук не вестиме переговорів з політичними піратами, які взяли у заручники Чернівці на Хотинській

Каспрук не вестиме переговорів з політичними піратами, які взяли у заручники Чернівці на Хотинській

24.06.2019, 12:45

Мер пояснює, вже неодноразово зустрічався з активістами.

Мер Чернівців Олексій Каспрук прокоментував журналістам ситуацію з ремонтом вулиці Хотинської, яку сьогодні знову перекрили активісти. Міський голова каже, що вже неодноразово зустрічався з представниками інціативної групи, які вимагають негайно розпочати капітальний ремонт вулиці.  Капітальний ремонт вулиці Хотинської має орієнтовно коштувати 195 мільйонів гривень. За словами мера, цих грошей немає в міському бюджеті.

"Ініціатори перекриття вимагають негайного капітального ремонту вулиці Хотинської – це неможливо. Ми готові до діалогу, але перекриття дороги не зробить нічого, крім того, що принесе незручності чернівчанам. Мене не почули, сьогодні перекрили рух. Переконаний, що такий метод тиску і політичного тероризму, тому що я бачу, що там немає бажання і розуміння конструктивної роботи. Згадуються прізвища кандидатів у депутати Верховної Ради, кандидати туди приїжджають. Почався передвиборчий процес", - каже Олексій Каспрук. 

Міський голова пояснює, вже виділено 3 мільйони гривень на поточний ремонт Хотинської, проведено тендер. Цього тижня підрядник має приступити до виконання робіт.

Навіть якщо Кабінет Міністрів таки виділить кошти на капітальний ремонт Хотинської, розпочати його цьогоріч неможливо. Для початку капітального ремонту потрібна відповідна документація, кошториси. Цих документів немає, проте Олексій Каспрук вже доручив виділити Департаменту ЖКГ півтори мільйони гривень на проектування. За словами мера, орієнтовний час на виготовлення проекту з експертизою – 2-3 місяці. Опісля, повинна відбутися тендерна процедура – це ще місяць. Отже, у жовтні-листопаді треба буде розкопувати вулицю.

"Ми пояснили ініціаторам акції, що, на жаль, в цьому році почати капітальний ремонт вулиці неможливо. Нас не чують. Я знаю, що там вимагають моєї присутності. Щоб я приїхав, попросив пропускати громадський транспорт. Не приїду, не буду нічого просити. Будуть нести відповідальність за нанесення збитків тролейбусному управлінню і політичну відповідальність за ускладнення життя чернівчан", - каже Олексій Каспрук. 

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

На зустріч з обуреними мешканцями вулиці приїхала народний депутат Оксана Продан, яка пообіцяла, що особисто займеться пошуками шляхів фінансування капітального ремонту Хотинської через бюджетний комітет ВР та Кабмін.

«Люди вдруге перекрили на пішохідному переході вулицю Хотинську в Чернівцях, якою небезпечно їздити та ходити через розбите покриття, але яка є частиною міжнародної траси МІ-19. Об’їзної в міста немає, а міжнародний транспорт, слава Богу, їде.

Переписка до цього з Мінтрансом зводилась до місцевих бюджетів, тепер шукатиму рішення в Бюджетному комітеті.

Спільними зусиллями дорогу маємо не поремонтувати, бо немає що, а відновити», – написала Оксана Продан на своїй сторінці у facebook.

Джерело: https://times.cv.ua/

 

1