Каспрук наклав вето на рішення про виконком не через кількість, а тому, що депутати перевищили свої повноваження (+ВІДЕО)

Каспрук наклав вето на рішення про виконком не через кількість, а тому, що депутати перевищили свої повноваження (+ВІДЕО)

18.01.2016, 19:42

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук наклав вето на рішення міської ради про виконком не через кількість, а тому, що депутати перевищили свої повноваження. 

- У рішенні йшлося, що фракції міської ради пропонують кандидатури міському голові, а він вносить їх на розгляд міської ради, - пояснив мер на брифінгу. - Але закон цього не передбачає, внесення кандидатур є прерогативою міського голови, а депутати вже підтримують чи ні. Власне цим і визначається баланс влади — мер не може запропонувати кандидатуру, за яку депутати не проголосують, але в той же час не передбачено, щоб депутати визначали, кого мер буде пропонувати. Тому було накладено вето.

Водночас мер не проти того, щоб до складу виконкому входило 18 осіб. 

- У формулюванні, яке запропонував депутат Чесанов, рішення є незаконним, - сказав О.Каспрук. - Я не протиставляю себе депутатам, я не можу підписати незаконне рішення. До кількісного складу у мене зауважень нема, я навіть пропоную 19 членів виконкому, щоб не було ситуації 50 на 50. 

Крім тих, хто входить до міськвиконкому за посадою — це голова, секретар ради, секретар виконкому і три заступника, Олексій Каспрук пропонує начальника міської поліція, керівника податкової міста, а також представників громадських організацій, волонтерів, учасників АТО.

"Я знаю, що відбувається кулуарно, я спілкуюся з депутатами. Їхнє завдання — дестабілізувати ситуацію в місті, щоб показати, що влада в місті не працює. У них є бажання повторити історію з міським головою 2010-2011 років", - переконаний мер.

Джерело: molbuk.ua

1