Каспрук має підстави заветувати недовіру Яценюку (+ВІДЕО)

Каспрук має підстави заветувати недовіру Яценюку (+ВІДЕО)

21.12.2015, 16:13

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук вважає, що в нього є всі підстави для того, аби накласти вето на рішення депутатів міськради щодо висловлення недовіри уряду Арсенія Яценюка.

Про це Каспрук заявив у понеділок на прес-конференції.

Він повідомив, що очікує на реакцію прокуратури на це рішення міськради.



"Не можу не дати свою оцінку тому рішенню, яке було прийнято на сесії міської ради щодо відставки уряду. Такі рішення вже приймалися різними радами в Чернівцях – і Чернівецькою міською радою, і Шевченківською райрадою. Там є підстави для накладання вето і для іншого реагування. Побачимо реакцію прокуратури. Тому що коли Шевченківська райрада прийняла таке рішення щодо відставки уряду Азарова, то районна прокуратура буквально того ж дня подала до суду документи про скасування рішення. І суд це рішення скасував", - сказав Каспрук.

"Жодних юридичних наслідків це рішення мати не буде. Депутати висловили свою позицію. Слід зазначити, що, не дивлячись на процеси децентралізації у країні, паралельно відбуваються процеси політичної централізації. Рішення про винесення цього питання на порядок денний і про голосування приймалося не в Чернівцях. Але депутати дали свою оцінку. З нею можна погоджуватися або ні", - додав міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Депутатів обирали, щоб вони вирішували питання громади, а не займалися політичним піаром: міністр прокоментував недовіру уряду

molbuk.ua

1