Каспрук і Клімкін засудили викрадення прапорів ЄС та Румунії з культурного центру у Чернівцях

Каспрук і Клімкін засудили викрадення прапорів ЄС та Румунії з культурного центру у Чернівцях

18.12.2017, 18:15

МЗС України засудило акт вандалізму в румунському культурному центрі "Eudoxiu Hurmuzachi" у Чернівцях.

Про це у своєму Twitter написав глава МЗС України Павло Клімкін.

"Рішуче засуджую акт вандалізму в румунському культурному центрі "Eudoxiu Hurmuzachi" в Чернівцях. Провокаціями не вдасться нас посварити і зупинити діалог на користь обох народів. Саме в Чернівцях вже у січні говоритимемо з Теодором Мелешкану (глава МЗС Румунії. - Ред.) про подальшу співпрацю", - написав він.
МЗС засудило викрадення прапорів ЄС та Румунії з культурного центру у Чернівцях

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Тіміш вимагає від поліції й СБУ впіймати і покарати провокаторів, які зірвали прапори Румунії і ЄС в центрі Чернівців

Хуліганство, не політика – коментар поліції про зірвані прапори з культурного центру

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук теж засудив інцидент із зірваними прапорами на фасаді румунського культурного центру в Чернівцях.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу в міській раді. 

Зокрема він зазначив, що засуджує "той випадок бездумного хуліганства".

"Я сподіваюся, що це просто була нічна нерозумна поведінка молодих людей, які вночі зірвали прапор ЄС, прапор Румунії та привели до того, що й український прапор був зірваний і впав на землю. Безперечно, ми маємо жорстко на це реагувати",- сказав Каспрук, висловивши сподівання, що правоохоронні органи встановлять особи зловмисників. 

"Тому що це неприпустимо для Чернівців, для міста європейського, міста толерантного. Провокує і падає імідж Чернівців в очах наших європейських партнерів, коли вночі зривають прапор ЄС і країни-сусіда, і фактично над ними знущаються", - сказав міський голова.
 
Джерело: molbuk.ua
1