Каспрук  більше не зможе стримувати зростання тарифів на проїзд у маршрутках?

Каспрук більше не зможе стримувати зростання тарифів на проїзд у маршрутках?

05.05.2015, 22:36

Кабмін України прийняв постанову, згідно якої державне і муніципальне регулювання тарифів на всі пасажирські перевезення, крім залізничних, скасовуються. 

Це рішення закріплене постановою уряду №240 від 25 березня 2015 року, опублікованому на його веб-сайті. 

З постанови Кабміну № 1548 від 25 грудня 1996 року "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" у новій постанові вилучається норма про те, що органи державної виконавчої влади та виконавчі органи міських рад встановлюють тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському, міжміському та внутрішньообласному сполученні. 

Крім цього, скасовується норма про те, що обласні, Київська міська державні адміністрації, виконавчі органи Львівської і Криворізької міських рад регулюють (встановлюють) тарифи на перевезення пасажирів і вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті - метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі (які працюють у звичайному режимі руху). 

У березні автоперевізники зверталися з проханням до Мінінфраструктури щоб останнє звернулося до облдержадміністрацій та міськрадам щодо невідкладного перегляду діючих тарифів на міських, приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня. 

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський повідомив, що він вже підписав лист в Мінекономрозвитку з проханням до кінця 2015 року ввести мораторій на регулювання тарифів на внутрішньообласні перевезення облдержадміністраціями та міськрадами. 

У той же час міністерство не розглядає можливість повної відміни контролю над ціноутворенням у сфері пасажирських перевезень, стверджує Андрій Пивоварський. 

Пізніше, в квітні, Антимонопольний комітет України надав Міністерству інфраструктури обов'язкові для розгляду рекомендації з метою недопущення встановлення необґрунтованих тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

ДОВІДКОВО:

Діяльність комунального підприємства « Міський центр організації пасажирських перевезень» припинено шляхом його ліквідації. Таке рішення прийняла сесія міської ради. На період до завершення ліквідації Міського центру організації пасажирських перевезень керівництво його діяльністю здійснюватиме ліквідаційна комісія, яку очолює заступник директора департаменту ЖКГ Олег Пилип’як.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чорней, ти головою вдарився? Каспрук - перший, хто ЛОБІЮВАВ підвищення тарифів на проїзд!

avatar

Уважний

06 травня 2015 07:24