Каськів на підставі довідки про відрахування з Чернівецького університету за пиятику за чотири місяці отримав у Києві вищу освіту!

Каськів на підставі довідки про відрахування з Чернівецького університету за пиятику за чотири місяці отримав у Києві вищу освіту!

14.08.2013, 22:28

У біографії Владислава Каськіва, яка є у відкритих джерелах інформації, вказується, що в 1991-1992 роках він був студентом історичного факультету Чернівецького Національного університету імені Юрія Федьковича (відрахований за політичними мотивами). У період з 1992 по 1997 роки — студентом філологічного факультету Київського педагогічного університету ім.М.П.Драгоманова, з 1998 року — аспірантом кафедри історії, а з 2004 продовжив навчання в Київському педагогічному університеті ім.М.П. Драгоманова, отримавши в 2006 році диплом “спеціаліста”.

— Однак мої звернення в Чернівецький Національний університет ім.Ю.Федьковича показали, що в біографічних даних Владислава Каськіва містяться неправдиві факти щодо отримання ним вищої освіти, — повідомляє нардеп Геннадій Москаль.

— Так, Чернівецький Національний університет ім.Ю.Федьковича надав відповідь, що 11.12.1992 року В.Каськіва відрахували з 2-го кусу історичного факультету денної форми навчання за організацію пиятики та втрату зв'язку з університетом.

Національний педагогічний університет ім.М.П.Драгоманова на моє депутатське звернення відповів, що В.Каськів дійсно навчався в цьому вузі, в Інституті історичної освіти, за спеціальністю “Історія” з 2005 по 2006 рік, форма навчання — екстернат. І в 2006 році отримав диплом “спеціаліста” за кваліфікацією вчитель історії.

Як попередні документи про освіту в особовій справі студента Владислава Каськіва визначені: атестат про середню освіту, архівна довідка Чернівецького Національного університету ім.Ю.Федьковича та диплом Малого університету при Чернівецькому державному університеті.

Те, що в 1992—1997 роках В.Каськів навчався на філологічному факультеті Національного педагогічного університету ім.М.П.Драгоманова, а з 1998 року був аспірантом кафедри історії, Національний педагогічний університет ім.М.П. Драгоманова не підтверджує.

Натомість Чернівецький національний університет ім.Юрія Федьковича у відповідь на моє депутатське звернення повідомив, що 27.06.2005 року В. Каськів звернувся до них із заявою про видачу йому академічної довідки про навчання в Чернівецькому національному університеті в період з 1.08.1991 року по 11.12.1992 року. Таку довідку йому й видали 7.07.2005 року. Інших довідок Чернівецький національний університет В.Каськіву не видавав.

Йдемо далі. Наказом № 1103 від 22.09.2005 року Національний педагогічний університет ім.М.П.Драгоманова зараховує В.Каськіва студентом екстернату Інституту історичної освіти за спеціальністю “Педагогіка та методика середньої освіти. Історія” за ОКР “бакалавр”.

Однак, без здобуття ступеня “бакалавра”, наказом Педагогічного університету ім.М.П.Драгоманова 20.12.2005 року, тобто вже через три місяці, В.Каськів переводиться на навчання за ОКР “спеціаліст” того ж учбового закладу. І — увага! — через два місяці — 2.02.2006 року відраховується зі складу студентів екстернату Інституту історичної освіти (спеціальність “історія”) у зв'язку з отриманням ОКР “спеціаліст” та закінченням вищого навчального закладу. 06.02. 2006 року він отримує диплом серії КВ № 28374721, ОКР “спеціаліст” за кваліфікацією “вчитель історії”.

Отримавши відповіді на свої звернення я майже повірив у надзвичайні здібності пана Владислава Каськіва. Адже як із довідкою про відрахування з університету за пиятику (що є майже “вовчим квитком”) можна за чотири місяця закінчити Національний педагогічний Університет ім.М.П Драгоманова, отримавши і ступінь “бакалавра” і ступінь “спеціаліста” водночас?

Мене взяв сумнів, що архівна довідка Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича, пред'явлена В.Каськівим для навчання, є справжньою, а не підробленою під час переїзду з Чернівців до Києва. З огляду на те, що інших законних підстав для зарахування В.Каськіва до екстернату не було, я звернувся до Національного педагогічного університету ім.М.П. Драгоманова з проханням надіслати мені копію цієї довідки, яку В.Каськів надав 22.09.2005 року при вступі до вищого навчального закладу.

Відповідь мене вразила. Національний педагогічний університет ім.М.П. Драгоманова повідомив про порушення мною цілого ряду законів України і навіть про те, що я незаконно збираю персональні данні! Тому на мої звернення цей вуз у подальшому відповідати не буде!

Що тільки підтвердило мої підозри, що В.Каськів насправді не має вищої освіти. Отримання ним за півроку вищої освіти у формі екстернат “бакалавра” та “спеціаліста” абсолютно не відповідає Закону України “Про вищу освіту”.

Я направив звернення міністру освіти і науки України Дмитру Табачнику з проханням провести за даними фактами службове розслідування і, не захищаючи честь мундира, зробити неупереджені організаційні висновки.

Народний депутат України Геннадій МОСКАЛЬ

Каськів: Інформація Москаля про моє відрахування - маніпуляція

Інформація Геннадія Москаля має маніпулятивний характер і не спростовує, а навпаки підтверджує політичний характер рішення. 

Про це йдеться в офіційному коментарі щодо розповсюдження інформації про відрахування Владислава Каськіва з Чернівецького національного університету, інформує прес-служба Держінвестпроекту.

«Вважаю, добре, що інформацію опублікували, оскільки вона вичерпує цю проблему і нагадує, що пізніше рішення про відрахування було скасовано, про що не згадано в тексті публікації», – йдеться в коментарі.

Як повідомляє В. Каськів, це всім відома і навіть легендарна історія.

«В жовтні 1992 року я мав честь очолювати Буковинське студентське братство, яке було багаточисельно представлене на Майдані Незалежності в Києві під час всім відомої «студентської революції» (до речі, тоді його й перейменували з площі жовтневої революції). Це, та низка страйків організованих в ЧДУ (Чернівецький державний університет) стали справжньою причиною звільнення з формулюванням «без права поновлення», яке після двотижневого страйку викладачів і студентів було скасовано. Про це і сказано в листі ЧДУ».

За словами Владислава Каськіва, це добре знайома історія тисячам студентів і викладачів ЧДУ. Ці події також відображені в багатьох хроніках.

«Тоді я зустрів більшість своїх друзів і однодумців. А самі події народили цілу генерацію молодих патріотів, які сьогодні формують державність України».

«Якщо когось цікавить моя подальша доля, то після згаданих подій мене запросили на посаду заступника директора Центрального Союзу Українського студентства, осередок якого був перенесений із Торонто в Київ. Це сталося на першому з’єднаному всесвітньому українському конгресі студентства («ЗВУК»). А першу вищу освіту я пізніше завершив в Університеті ім. Драгоманова. Зараз їх у мене дві.

Таким чином брехливе звинувачення було спростоване! Свідками цих подій були тисячі студентів і викладачів ЧДУ. В тому числі і Москаль, який тоді справно служив на посаді першого заступника начальника управління УВС Чернівецької ОДА», – йдеться в офіційному коментарі.

Водночас, як розповів колишній голова студентського страйкового комітету 1991 року в Чернівецькій області, нині – керівник Департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА Борис Баглей, Геннадій Москаль на той час був першим заступником начальника управління МВС у Чернівецькій області і саме за ініціативою керівництва Чернівецького управління МВС було організовано відрахування студентів, котрі мали відношення до страйків проти підписання Союзного договору, це відома подія в історії України.

«Тодішній молодий активіст, першокурсник Владислав Каськів, та його однокурсник Андрій Дуда організовували низку студентських страйків проти підписання цього документу. Однак, привселюдно відраховувати студентів через громадську активність та політичну непокору у той період було заборонено. Тому, причина відрахування Владислава Каськіва з університету «за пиятцво» була спеціально придумана тодішнім секретарем партійної організації», - зазначив Баглей.

Нагадаємо, раніше нардеп Геннадій Москаль поширив інформацію, що усі намагання Каськіва переконати громадськість, що його виключили з Чернівецького держуніверситету начебто за політичними мотивами (і це в 1992 році, коли Україна вже здобула незалежність) – звичайне окозамилювання.

Борис БАГЛЕЙ, колишній Голова студентського страйкового комітету 1991 року в Чернівецькій області, нині - керівник Департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА.

«Геннадій Москаль на той час був першим заступником начальника управління МВС у Чернівецькій області і саме за його наказом було орагінзовано відрахування студентів, котрі мали відношення до страйків проти підписання Союзного договору, це відома подія в історії України.

Тодішній молодий активіст, другокурсник Владислав Каськів, та його однокурсник Андрій Дуда організовували низку студентських страйків проти підписання цього документу. Однак, привселюдно відраховувати студентів через громадську активність та політичну непокору у той період було заборонено. Тому, причина відрахування Владислава Каськіва з університету «за пиятцво» була спеціально видумана та сфабрикована тодішнім секретарем партійної організацї за дорученням Геннадія Москаля».

Раніше ми повідомляли: 

Свого часу керівника Держагенства інвестицій Владислава Каськіва вигнали з Чернівецького університету за пиятику та прогули, - Москаль

1


КОМЕНТАРІ (1)

Народна мудрість гласить: "Скажи мені, хто твій друг, і я тобі скажу, хто є ти". Це йдеться і про "дружбана" казьківа, перебіжчика, кар'єриста і запроданця буглея.

avatar

Юрій

15 серпня 2013 10:39