«Кардинальні чистки в облпарторганізації  ВО «Батьківщина» вже позаду. Депутати облради від «Батьківщини» - це Паламар, Мунтян, Пуршага, Фочук, Шешур, Затірка. Всі решта –  самозванці», - Іван Мунтян

«Кардинальні чистки в облпарторганізації ВО «Батьківщина» вже позаду. Депутати облради від «Батьківщини» - це Паламар, Мунтян, Пуршага, Фочук, Шешур, Затірка. Всі решта – самозванці», - Іван Мунтян

06.01.2012, 14:52

Під час чат-конференції на сайті buknews.com.ua голова Чернівецької обласної організації ВО Іван Мунтян торкнувся також внутріпартійних проблем структури, яку очолює.

Серед інших йому поставили питання: після яких саме подій, що трапилися на Буковині, Тимошенко остаточно зрозуміла, що її тут кинули? А значить пора починати чистити партійні стайні. Ви мали з нею особисту розмову перед призначенням на посаду в.о.? Що вона сказала робити вам в партії? Чистки вже завершилися?

«Я не знаю, коли саме Юлія Володимирівна відчула зраду тих, кому довіряла. Але для всіх це розкрилося після голосування у верховній раді щодо дати виборів. Тоді було голосування нашого народного депутата всупереч рішенню фракції, а після цього багато що почало виявлятися, -  сказав голова Чернівецької обласної організації ВО Іван Мунтян. -  Та й в Біблії написано, що немає нічого таємного, що б не стало б явним. Потрібно було комусь за це братися – і за чистки, і за відновлення організації, і за утримання того, що залишалося. Мені партія доручила – я це роблю. Так виглядає, що непогано. Особистих розмов із Юлією Тимошенко в мене було кілька і кожний раз мова йшла про роботу в організації, роз’яснювальну роботу із людьми і про високі моральні якості партійців у складний для України час.  Кардинальні чистки в облпарторганізації вже позаду. Але партійці мають знати, що кожен з них – це обличчя партії, кожен докладається до створення репутації нашої організації. І по кожному судитимуть навіть про Юлію Володимирівну. Тому кожен має прагнути бути найкращим. Зрештою, це стосується не лише партійців – до ідеалу мають прагнути всі люди».

Щодо намагання частини виключених з партії депутатів місцевих рад, які продовжують вдавати з себе БЮТівців, Іван Мунтян був категоричним:

«Усюди, де лиш можна, і сьогодні ще раз заявляю: єдина легітимна фракція «Батьківщина» в обласній раді – це фракція, яку очолює депутат, Заслужений лікар України Іван Савович Паламар. Усі решта можуть зватися як завгодно, тільки не «Батьківщина». Ті люди виключені з партії – за зраду і співпрацю зі злочинною владою. Вони навмисно намагаються заплутати людей, вони хочуть втягнути нас у судові тяганини, аби відволікти від важливіших завдань. Але прошу вас, запам’ятайте і перекажіть тим, хто цього ще не читав: депутати облради від «Батьківщини» - це Паламар, Мунтян, Пуршага, Фочук, Шешур, Затірка. Всі решта – це самозванці».

Очевидно, що після таких категоричних визначень підтримувати з цими людьми якісь стосунки  Іван Мунтян не може і не хоче:  «У мене практично немає стосунків з тими, про кого ви питаєте. Ми вітаємося на вулиці, але не більше. Це як у бізнесі – коли партнер ненадійний, то які можуть бути стосунки… Я член фракції «Батьківщина» в облраді, і мене з неї не можуть виключити ті, хто виключені з партії. Це абсурд».

А щодо повернення в партію тих партійців, наприклад, Крайса, Довганича, яких з неї виключило попереднє керівництво, яке дискредитувало себе, голова Чернівецької обласної організації ВО Іван Мунтян  сказав наступне: «Вони не зверталися з цього питання. Але в даний час дуже багато людей повертаються до партії Батьківщина із тих, що минулими роками залишали її ряди. В цій ситуації повинна бути воля до такого кроку перш за все самих бувших партійців. В кінцевому рахунку ці питання вирішую не я особисто. Є Статут партії, є відповідні норми на цей рахунок».

Попри партійні чистки і скандали у майбутнє очолюваної ним структури голова Чернівецької обласної організації ВО Іван Мунтян  дивиться з оптимізмом: «Було б неправдою сказати, що не остерігаюся. Скандали не на користь репутації. Але з будь-якого скандалу можна виходити з гідністю. Упевнений, що ми вийшли саме так, і вірю в мудрість своїх земляків, які розберуть у всьому і приймуть правильне рішення. Партія «Батьківщина» очистилась від випадкових людей, які йшли в політику виключно заради власних інтересів. Перевага нашої політичної сили в тому, що ми, хоч і важко, і болісно, але через таке очищення пройшли. Пройшли публічно, нічого не приховуючи від своїх виборців, визнали свої помилки, називаючи речі своїми іменами. Назвіть бодай ще одну політичну силу, яка так само відверто веде діалог з громадськістю».



КОМЕНТАРІ (2)

І цих випадкових була більшість!!! Чому, пане Мунтян?

avatar

Струм

06 січня 2012 12:52

Випадковими вони були у Чернівцях і на Буковині. На що не раз вказувалося Гасюку. Але він вирішив не заморочуватися з пошуком твердих реформаторів, бійців. А набрав усіх, хто вишикувався у черзі в прем'єрську партію. Звісно, так було легше відзвітувати перед києвом, що от у нас і структура наповнена, і впливові люди у партії. А те, що ті люди до того поміняли (точніше так само зрадили як зараз Юлю) з десяток партій його не колихало. Один Шелепок чого був вартий. Чого лише варта була ситуація в Чернівцях, куди позаписували одних федорукових чиновиків. Чому Юля це все не побачила? Бо вона тільки людина. Врешті у гниле нутро кожного партійця так просто не заглянеш.

avatar

НеГасюк

06 січня 2012 12:58