Карантин у чернівецьких школах можуть продовжити ще на тиждень

Карантин у чернівецьких школах можуть продовжити ще на тиждень

19.01.2016, 18:09

Карантин у чернівецьких школах можуть продовжити ще на тиждень.

Про це журналісту molbuk.ua повідомив начальник управління освіти Чернівецької міськради Сергій Мартинюк.

- Розпорядженням міського голови карантин уведений з 18 січня по 22 січня, - зауважив С. Мартинюк. - А, відповідно, 21-22 січня подивимося на епідеміологічну ситуацію в місті, врахуємо якісь рекомендації санепідемстанції, лікарів. Тоді будемо вирішувати, чи 25 січня виходимо на навчання, чи продовжуємо карантин ще на тиждень.

 Дитячі садки на карантин поки не планують закривати. "У дитячих садках ситуація нормальна. Епідпоріг там не перевищений, - каже С. Мартинюк. - Тому станом на сьогодні ситуація із захворюваністю просто моніториться, але не призупиняється навчання".

Водночас захворюваність на ГРВІ на Буковині зростає з кожним днем. 

- Ми зафіксували 2260 хворих учора, 18 січня, - розповіла головний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко. - Підстав вважати, що захворюваність знижується, немає. Відбувається зростання. Ми й надалі будемо продовжувати щоденний моніторинг. Усі заходи, які застососвуються будуть переглядатися щодня і запроваджуватись додаткові.

Вірус свинячого грипу циркулює в повітрі на Буковині. Остерігатися варто жителям усіх районів області.

- Ми визначили, що вірус однозначно циркулює в області, - розповіла головний санітарний лікар Буковини Наталія Гопко. - Є кілька випадків захворювання, які зараз підтверджуються на рівні референс-лабораторії.

Як наголосила Н. Гопко, важливо звертатися за медичною допомогою.

Джерело: molbuk.ua

1