Підземну каплицю костела Серця Ісуса, де поховані польські легіонери, незабаром відкриють назагал

Підземну каплицю костела Серця Ісуса, де поховані польські легіонери, незабаром відкриють назагал

19.01.2017, 12:11

В чернівецькій міській раді відбувся звіт начальниці відділу культурної спадщини щодо проведеної роботи в 2016 році.Розповіла Олена Пушкова і про плани на 2017 рік

Нагадаємо, з 18 січня 2017 року структурні підрозділи міської ради звітуватимуть про роботу в минулому році.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відділ охорони культурної спадщини Чернівців виконав величезний об’єм роботи, яку буде продовжено і цього року (звіт О.Пушкової)

Олена Пушкова зазначила що в рамках концепції інтегрованого розвитку середмістя відділ культурної спадщини запропонував різні проекти.

Зокрема, проведення реставраційних робіт вхідних брам, балконів, дверей, ліпнини фасадів, створення муніципальної реставраційної майстерні, реставрація та відновлення двориків в історичній частині міста, реставрація старих електроопор. Цю роботу працівники відділу планують продовжувати і в 2017 році.

Досить важливим напрямком роботи, вважає Олена Пушкова, це утворення істори-культурного заповідника «Чернівецький некрополіс» на вулиці Зеленій. Наразі усі документи вже вивчили, вони готові для презентації, щоб надати цьому заповіднику статус Державного.

Також серед досягнень виділяють реставрацію резиденції цидика Фрідмана в Садгорі.

До того ж зараз завершуються роботи ремонту підвального приміщення в костелі Серця Ісуса, де декілька років тому в одній з каплиць в підвальному приміщені костелу,виявили поховання польських солдатів, що загинули під час Першої світової війни.

– Зараз за кошти польської громади проводяться ремонтні роботи і зовсім скоро будуть відкриті для загального доступу поховання польських легіонерів в підвалі цього костелу - зазначила Олена Пушкова.

Цього року вдалось відреставрувати десь 20 брам.

Спільно з інспекцією з благоустрою здійснюється моніторинг інформаційних стендів на фасадах, створили спеціальну брошуру про те, як має виглядати рекламна вивіска.

Джерело:http://acc.cv.ua/

1