Кандидати від Аграрної партії не реєструються депутатами і зривають сесію Сокирянської міської ради, бо хочуть посад

Кандидати від Аграрної партії не реєструються депутатами і зривають сесію Сокирянської міської ради, бо хочуть посад

14.12.2015, 13:51

Райцентр Сокиряни Чернівецької області залишається єдиним містом в Україні, яке досі не провело першої сесії новообраної міської ради. Про це molbuk.ua розповів міський голова Василь Равлик.

- Міська рада не може провести першу сесію нового скликання, бо депутати від Аграрної партії досі не подали у виборчу комісію передбачені законом документи для реєстрації, - пояснив мер.

Сокирянська міська рада складається з 26 депутатів. За результатами голосування 25 жовтня до ради пройшли представники 5 партій: 9 від Аграрної партії, 6 від "Батьківщини", 5 від "Солідарності", та по 3 від"Громадянської позиції" та Радикальної партії Ляшка. Однак лише 17 депутатів подали документи на реєстрацію, але жоден представник Аграрної партії цього досі не зробив.

За словами В.Равлика, законом передбачено 20 днів на подання відповідних документів з дня опублікування результатів виборів. 20-денний термін закінчився 10 грудня. Сьогодні, 14 грудня, має відбутися засідання Сокирянської міської виборчої комісії, яка визначить долю 9 депутатів від АП. Комісія має право продовжити термін для реєстрації, якщо переможці виборів не подали документи через поважні причини (хвороба, відрядження). Якщо таких причин не буде, переможців виборів можуть визнати такими, що відмовилися від депутатського мандату. Тоді депутатами стануть наступні з партійного списку.

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян на зустрічі з журналістами повідомив, що причиною такої ситуації стала позиція керівництва Аграрної партії області (очолює облорганізацію впливовий на Сокирянщині Василь Козак), яка чинить тиск для отримання певних посад.

Джерело: molbuk.ua 

1