Кандидат на мера Михайлішин задобрював виборців в спосіб, який можна трактувати порушенням

Кандидат на мера Михайлішин задобрював виборців в спосіб, який можна трактувати порушенням

19.05.2014, 14:30

За тиждень до виборів кандидат на посаду Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин відкрив дитячий майданчик, брендований надписом «Здійснюємо дитячі мрії! Віталій МИХАЙЛІШИН», за адресою м. Чернівці, провулок Узбецький, 7. На презентації дітям із навколишніх будинків роздавалися дитячі та спортивні іграшки (м'ячі, скакалки, дитячі забавки, повітряні кульки із надписом «Я люблю Калічанку!» [ОПОРА] – один із мікрорайонів Чернівців).

 Встановлення дитячого майданчику, та ще й за «кошти чи то передвиборчого, чи виборчого» фонду, як його неодноразово називає сам кандидат на посаду Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин, можна трактувати порушенням ч. 4. ст. 53 закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2487-17/print1390115633417830:

 Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерей, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора політичної партії, місцева організація якої є суб'єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує п'яти відсотків мінімального розміру заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

 Про те, що цей захід був саме агітаційним може свідчити й те, що таким його вважали присутні на заході місцеві мешканці. На відео http://youtu.be/exxqobCSgH0, починаючи із 49 секунди, можна почути жіночий голос: «Дякуємо за площадку! ... найкраще. Будемо за вас голосувати!», - та відповідну реакцію на це кандидата Віталія Михайлішина: «Дя… Будь ласка, будь ласка вам».

 Сам Віталій Михайлішин у коментарі місцевому телеканалі, який він давав безпосередньо на майданчику у вирі подій, і який також зафіксував на відео спостерігач ОПОРИ, теж не приховував факту причетності подій до виборчого процесу. Віталій Михайлішин розповідав не тільки про те, що вже зроблено, але й що буде зроблено протягом цього тижня http://youtu.be/aFaBYNmlt7Q :

 … Не збудували, а встановлювали. Ви знаєте, це вже більше ста дитячих майданчиків. Я зараз не готовий сказати. Тому-що через пару днів ми встановимо ще один дитячий майданчик в мікрорайоні Руській на Гравітоні [ОПОРА – мікрорайон Чернівців]… Тут [ОПОРА – на майданчику за адресою провулок Узбецькій, 7] потрібно всі норми технічні витримати. І ми їх витримали… Я для себе зробив вивод, і помилки 2012 року. Ті кошти, які мав я потратити на біг-борди і сітілайти, я спрямував на два дитячих майданчика, і доробити ремонт в одній із груп в садочку номер два, який був розпочатий ще в 2013 році, до сьогоднішнього дня ніхто не почав нічого робити, і я закінчую групу, і 25 дітей будуть мати можливість піти в оновлену, гарну, групу. Так, що ці кошти, які би місяць висіла моя фотографія в Чернівцях, вони використані на… для чернівчан і в місті Чернівці.

 На запитання спостерігача Громадянської мережі ОПОРА, чи не вважає Віталій Михайлішин факт встановлення майданчика на провулку Узбецькому, 7 непрямим підкупом виборців, той емоційно заперечив, і попросив «не заважати дітям»: http://youtu.be/SdkH8sI2qOs

 Скажіть будь ласка, шановні, я хоч слово десь сказав? Я відкрив… Вам потрібно дитячий майданчик [ОПОРА – звертається до присутніх, переважно дітей]? Шановний, відійдіть, не заважайте дітям радіти тому, що робляться дитячі майданчики. Слова, ніякої агітації, ніхто… Запитайте, я хоч слово комусь сказав? Ми відкрили дитячий майданчик. Я не ставлю ні одного біг-борда, купив два дитячих майданчика, і я відкриваю групу в дитячому садочку [ОПОРА – показує рукою у напрямку дитячого садочку, який знаходиться неподалік].

 В мікрорайоні напередодні було розклеєно чимало оголошень із запрошенням прийти на цю презентацію (без вихідних даних). Також спостерігач ОПОРИ зафіксував на сусідній вулиці випадки розміщення на огорожах в приватних садибах газети-звіту Віталія Михайлішина за період його перебування на посаді секретаря Чернівецької міської ради, на якій вказано, що це агітаційна продукція кандидата).

 Нагадаємо, що встановлення дитячих майданчиків під час виборчої кампанії у 2012 році, коли Віталій Михайлішин був кандидатом в народні депутати у 201 виборчому окрузі, було однією із «фішкою» кандидата - http://oporaua.org/en/oblast/article/1853-sekretar-cherniveckoji-miskoji-rady-vitalij-myhajlishyn-prezentuvav-pid-svojim-brendom-shche-odyn-dytjachyj-majdanchyk-za-30-tysjach-gryven

 Принагідно повідомляємо, що в Чернівецькому представництві Громадянської мережі ОПОРА запрацювала гаряча лінія, на яку виборці можуть залишати повідомлення про факти порушень виборчого законодавства 099 010 6551.

Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРАhttp://oporacv.org/

Як повідомляв БукІнфо, великий будівничий «всєя» дитячих майданчиків у Чернівцях, екс-секретар міської ради і кандидат на посаду Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин в пилу гарячої виборчої кампанії, яка виходить на фінішну пряму, так захопився «покращенням для дітей вже сьогодні», що й не побачив на їхніх очах… сльози. Про що мова? 18 травня біля будинку №7, що по провулку Узбецькому (Нижня Калічанка), Віталій Михайлович має «спуститися з небес» і о 17.00 годині відкрити чергове дитяче чудо – дитячий майданчик.

«Хіба у цьому є щось поганого?», - спитаєте ви. Та звісно, немає. Але є кілька маленьких «АЛЕ», які ми хочемо перетворити у запитання до нашого благодавця і мецената.

 Отже:
 
1) Віталію Михайловичу! Чи варте відкриття дитячого майданчика дитячих сліз? Сьогодні велика кількість діток, які намагалися потрапити на нові турніки і ковзанки, не могли цього зробити, плакали, впадали в істерику, бо ваші хлопчики-охорончики дитячого майданчика «делікатно» посилали мам і діток відійти подалі, бо огороджений дитячий (!) майданчик відкриється лише завтра. А сьогодні – зась! Кажете, що антураж ФСЬО ?! Так ми вже це проходили, пане Віталію! Методи партії, до якої ви ще недавно належали, так само поступали з українським народом. Невже це вас нічому не навчило?

 2) Пане Віталію! Жителі навколишніх будинків в провулку Узбецькому дуже цікавляться, чи бува ви не мінуєте свої дитячі майданчики до того часу, поки їх офіційно не відкриєте? Бо така солідна охорона в нинішній не спокійний час наводить на не дуже веселі думки…

 3) Ви колись взагалі думаєте своєю головою, а не лише оголошуєте думки своїх друзів та піарщиків? Який сенс після цього помпезно відкривати дитячу площадку, коли вже сьогодні весь мікрорайон Калічанки просто «гуде» від не дуже приємних відгуків мам маленьких діток про вашу заборону користуватися площадкою, поки не «прийшли сам пан»?

 Після Революції Гідності людям набридло жити подвійними стандартами, Віталію Михайловичу. Невже ви досі цього не зрозуміли?!

Джерело: Охрім НАВУХОДОНОСОР, БукІнфо (с)

1


КОМЕНТАРІ (1)

в кінці вул.Руської встановлювали дит. майданчик,і в цей же час пані ходила по квартирам і розповсюджувала газети В.Михайлішина.записувала квартири і іменна мешканців..розповідала що ось для вас встановив майданчик Михайлішин.Це підкуп,чи доброчинність???? і за які  кошти????

avatar

19 травня 2014 20:09