Калинівський ринок зачинено, 'Епіцентр' зачинили під тиском мітингу, підприємців на «Формаркеті» просять зачиняти магазини

Калинівський ринок зачинено, "Епіцентр" зачинили під тиском мітингу, підприємців на «Формаркеті» просять зачиняти магазини

21.02.2014, 14:19

Сьогодні вранці, 21 лютого, Калинівський ринок так і не відкрився. Торгові місця майже усіх секторів підприємства зачинені і взагалі сьогодні не працюватимуть.

Підприємців організували на пікет одного із гіпермаркетів - "Епіцентр".

Підприємці з Калинівського ринку пікетували "Епіцентр". Під гіпермаркетом зібралося понад 300 людей. Працівники гіпермаркету вийшли з приміщення. Під тиском мітингувальників "Епіцентр" зачинили. Його опечатали. Сьогодні він вже працювати не буде.

Приблизно об 11.30 всі мітингувальники з вулиці Хотинської пішли у центр міста на Центральну площу. Тут хочуть пом’янути загиблих на Майдані.

Сотні людей зібралися на Центральній площі Чернівців, щоб помолитися за вбитих на київському Майдані. В руках люди тримали запалені свічки. Море свічок горіло біля пам‘ятника Тарасові Шевченку.

Священики Греко-Католицької Церкви та Української Православної Церкви Київського Патріархату відслужили молебень і запевнили, що будуть з народом до кінця.

Виступаючі говорили про те, що винних у вбивстві людей на Майдані потрібно судити міжнародним судом, а не вести з ними переговорів. Люди кричали "Вбивці!".

Також повідомили, що проводиться запис буковинців, які хочуть поїхати до Києва. Бо саме там вирішуватиметься доля країни.

- Ми також закриваємо свої торгові місця і йдемо на пікет, - повідомили molbuk.ua підприємці 5 сектору "Калинки". - Ми починаємо працювати о шостій ранку, тому ми не знали, що Калинівський ринок сьогодні не повинен працювати. Нам розповіли, що прийшли якісь хлопці і сказали, що всі, кому не байдужа доля України, повинен піти на пікет гіпермаркету.

Втім, існує ще одна версія чому закритий ринок.

За словами підприємців, адміністрація ринку сьогодні планомірно не відкрила Калинівський ринок, нібито аргументуючи це тим, що в Хмельницькому зараз неспокійно. І щоб запобігти можливим безладам та провокаціям у Чернівцях, ринок сьогодні не працюватиме.

Калинівський ринок працює і не зачинявся. Про це molbuk.ua повідомив директор комунального підприємства Руслан Сербінчук.

- У роботі Калинівського ринку немає жодних обмежень та змін, - запевнив Руслан Сербінчук. - Нікого не примушували залишати робочі місця. А ті, хто пішов на мітинг, вирішив це зробити з власних міркувань.

На офіційному сайті ринку є повідомлення, що "з учорашнього дня на ринку та містом почали ширитись чутки про ймовірний приїзд на ринок групи іногородніх молодиків, так званих "тітушок", з метою влаштування провокацій. Директора Калинівського ринку Руслан Сербінчук заспокоює підприємців та відвідувачів ринку, що це лише безпідставні чутки. Охорону посилили і служба безпеки цілодобово контролює ситуацію на ринку".

Офіційно Калинівський ринок справді не зачинений. У цьому переконалися кореспонденти molbuk.ua. Але працюють лише деякі магазини та контейнери, всі решта беруть участь в акції протесту.

У торговому центрі "Формаркет" на проспекті Незалежності підприємців просять зачиняти магазини. Про це molbuk.ua розповіли відвідувачі торгового центру.

У "Формаркеті" адміністрація оглошує, що у зв’язку із нестабільною ситуацією у місті прохання зачинити магазини. За десять хвилин це оголошення прозвучало п’ять-шість разів.

Між собою продавці говорять про погроми на Калинівському ринку, про те, що він зачинений. Але поки що ніхто свої магазини не зачинив.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Підприємців організували на пікет одного із гіпермаркетів - "Епіцентр". 

-Не организовали, а заставили! кто не хотел идти, тому товар зеленкой обливали!

avatar

Пострадавший

21 лютого 2014 12:33

молбук-молбрех!

avatar

Пострадавший

21 лютого 2014 12:36

Це вже не революція, а маячня якась! Одним міліонерам можна, другим міліонерам не можна торгувати. А може робити революцію дійсно народною!?  Всіх олігархів геть з України, починаючи з усіх "президентів", які нахабно грабували наш народ, Нас стало на 6 міліонів меньше. Це геноцид власного народу! Народ зубожіє, а вони в Кончі Заспі разом коньячок сосуть. Невже ті, патріоти, що загинули на майдані поклали своє життя, щоб інший олігарх дорвався до корита, друга "бідна леді Ю" вийшла з вязниці? 

avatar

Революціонер

21 лютого 2014 23:01