'Какая-то свинья присосалась к бюджетному корыту и сперла деньги которые должны были пойти на учебники для малышей'

"Какая-то свинья присосалась к бюджетному корыту и сперла деньги которые должны были пойти на учебники для малышей"

05.11.2015, 00:42

Ivanna Kobernik.  Цей репост - все, що я хочу відповісти на сто запитань сьогодні "що я думаю про можливу відставку міністра освіти". В Україні є міністр вищої освіти. Міністра, якого цікавили б середня освіта і школярі, немає. Триста тисяч дітей!!! 4-7 класів навчаються зараз без підручників. І підручників для них НЕ БУДЕ ЩЕ НЕ ОДИН МІСЯЦЬ. Але МОН на це начхати.

А от власне репост звичайного батька четвероклассника @Arseniy Guzhva:

"Наверное многие родители школьников знают, что в Украине не распечатали новые учебники для школы. Не знаю только четвертым классам так повезло или всем остальным тоже. Родители приловчились - печатают по несколько страниц по ходу прохождения материала.

Я для школы принципиально ничего не печатаю. Для дома скачал все учебники в цифровом виде. С домашними заданиями проблем нет.

Поучительная ситуация:

Сын приносит в дневнике послание от учительницы красной ручкой:

"Распечатайте сыну учебник!"

Я внизу дописал: "Перезвоните пожалуйста!"

Только что перезвонила. Я сразу поинтересовался как ей пришла в голову такая нелепая мысль, что я должен, распечатывать сыну учебник? А потом спросил почему моему сыну до сих пор в ноябре месяце не выдали учебник?

Почему вместо того чтобы торбить министра образования, директора школы, завуча она решила торбить меня?

"Все родители печатают...! "

"У нас вся страна ворует. Вы предлагаете мне присоединиться к большинству? Какая-то свинья присосалась к бюджетному корыту и сперла деньги которые должны были пойти на учебники для малышей. а я теперь должен это оплачивать?"

Похоже, что учительница впервые взглянула на проблему в таком ракурсе. Пообещала с завучем разобраться.

Люди не молчите. Ненормальное должно перестать быть обыденным."

ДОВІДКОВО:

Вже другий місяць навчання у школах Буковини добігає кінця, а нових підручників для четвертих та сьомих класів досі немає. Така ситуація не лише в області, а й по всій Україні. 

Підручники частково уже надруковані, інші ще додруковуються, розповівначальник Чернівецького міського управління освіти Сергій МАРТИНЮК. Коли вони надійдуть до області, чиновник прогнозувати не береться. Зазначає лише, що гроші у міському бюджеті на оплату половини вартості підручників, як і було домовлено заздалегідь, передбачені. 

-Гроші у міському бюджеті передбачені, - каже Сергій Мартинюк. - Сама процедура оплати не змінюється: половину оплачує державний бюджет, іншу половину – місцевий. Щойно буде чітка вказівка Міністерства освіти, що там уже готові роздавати підручники на область, з міського бюджету відразу надійдуть кошти.

Як повідомили кореспондентові molbuk.ua у Чернівецькій міській раді, на оплату половини вартості підручників для учнів четвертих та сьомих класів міста у бюджеті міста зарезервовано один мільйон 106 тисяч гривень.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

05 листопада 2015 10:43