Київ додатково виділив Буковині майже 50 мільйонів на потреби освітянської галузі

Київ додатково виділив Буковині майже 50 мільйонів на потреби освітянської галузі

25.11.2016, 19:09

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 року №827-р «Деякі питання використання у 2016 році освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» Чернівецькій області додатково виділено 48,6 млн. грн. освітньої субвенції. При цьому визначено цільове спрямування виділених коштів, зокрема, на поточні видатки та оновлення матеріально-технічної бази виділено 13 млн. грн., підтримку об’єднаних територіальних громад (придбання шкільних автобусів, оснащення загальноосвітніх навчальних закладів засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання, впровадження енергозберігаючих технологій) – 17,8 млн. грн.

На оснащення загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів (спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів) I-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів, гімназій (гімназій-інтернатів), колегіумів (колегіумів-інтернатів), ліцеїв (ліцеїв-інтернатів) та опорних закладів засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання; впровадження енергозберігаючих технологій спрямовано 13,1 млн. грн.

На придбання шкільних автобусів (не більше 70 відсотків – за рахунок освітньої субвенції, не менше 30 відсотків — за рахунок коштів місцевих бюджетів) виділено 9,4 млн. грн.

Розподіл виділеної додаткової освітньої субвенції буде здійснений між містами, районами області та об’єднаними територіальними громадами, виходячи із потреби та наявного фінансового ресурсу. Про це інформує Департамент фінансів обласної державної адміністрації.

1