Із зони АТО на Буковину таємно вивозять зброю і перепродують

Із зони АТО на Буковину таємно вивозять зброю і перепродують

30.10.2015, 17:40

Мешканці Буковини спільно з військовослужбовцями, які проходили військову службу в зоні АТО, організували незаконне переправлення бойової вогнепальної зброї, вибухових пристроїв та боєприпасів на територію Чернівецької області, де здійснювали їхню подальшу реалізацію. 

Зокрема, один із військовослужбовців з Буковини, який проходив військову службу у лавах Державної прикордонної служби України, влітку 2014 року знайшов бойові припаси на території Луганської області. Військовий таємно привіз знайдену зброю до свого рідного села Нижні Синівці Глибоцького району. Певний час чоловік носив їх, а потім передав частину боєприпасів іншій особі. 

- У вересні 2015 року цього військовослужбовця засудили за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст.263 ч. 1 КК, і призначили відповідне покарання, - розповів заступник військового прокурора Чернівецького гарнізону Петро БОЙКО.

Про це повідомляють у військовій прокуратурі Чернівецького гарнізону.

- Під час чергового збуту зброї військовою прокуратурою Західного регіону України спільно з військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону та працівниками СБУ було затримано чотирьох молодиків, - розповідаєзаступник військового прокурора Чернівецького гарнізону Петро БОЙКО. – Один із них намагався продати кілька автоматів, набої до них та бойові гранати. Загалом під час обшуків виявлено та вилучено два автомати (один – чеського виробництва), п’ять гранат марки Ф-1 та РГД-5, а також понад 2000 набоїв різного калібру. 

Досудове розслідування триває. Винним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Вже неодноразово працівники військової прокуратури Чернівецького гарнізону виявляють випадки незаконного вивезення та зберігання зброї із зони АТО військовослужбовцями Буковини.

1