Із гуманітаркою — на Схід

Із гуманітаркою — на Схід

04.12.2014, 10:46

5 грудня — Всесвітній день волонтерів

 За велінням серця, покликом душі згуртувались у волонтерський рух на Глибоччині понад 50 чоловік, передусім члени громадського формування „Козацька варта”.

— Ми просто не могли бути осторонь тих подій, що проходять нині на Сході України, — сказав керівник формування Ілля Лопуляк, — а тому разом з усіма благодійниками включились у збір коштів, бронежилетів і одягу, продуктів харчування тощо для вояків антитерористичної операції, які ведуть героїчну боротьбу з проросійськими бойовиками, відстоюють єдність і незалежність України. Впродовж літа та осені ми вже здійснили 8 поїздок до Донецької, Луганської, а також Запорізької та Херсонської областей, де базуються воїни з Глибоцького району та Буковини загалом і передали їм понад 45 тонн гуманітарних вантажів.

Як додав Ілля, у поїздках всяке траплялось, але хлопці, зокрема Віктор Личак, Андрій Бельмега, Юрій Букатар, Іван Петрук, Володимир Грижюк робили все можливе, аби вантажі потрапили до місць призначення. Ось і в неділю, 7 грудня, відвеземо чергову партію матеріальної допомоги бойовим побратимам в зону дій АТО.

Василь ГЕЙНІШ.

Фото Петра Митранюка.

1