Іван Величко: Танець – єдина мова світу

Іван Величко: Танець – єдина мова світу

05.12.2012, 00:33

Іван Величко –  хореограф та постановник наймасштабніших танцювальних проектів та флеш-мобів, засновник  танцювальної школи «Move on» та просто талановита,цікава і весела людина,яка все своє життя присвятила улюбленому заняттю – танцю, відзначає сьогодні своє 24-річчя.

–Іване, що для вас танець?

– Для мене це життя, коли я танцюю, то відчуваю, що живу. Тут я знайшов себе, це стиль мого насиченого життя. Танцюючи, ти можеш бути різним: м’яким чи агресивним,веселим чи серйозним. Я вважаю, що танець – це єдина мова світу.

–Як давно ви танцюєте? З чого все розпочалось?

– З бальних танців, але пізніше  я вивчав інші,таким чином захопився сучасною хореографією, яку вдосконалюю й досі.

–Якими стилями танцю ви володієте?

– Добре володію хіп-хопом, (це молодіжна культура,яка прийшла до нас із США), він багатогранний та різноманітний в своїх стилях. Хіп-хоп – це безкінечна наука. Також добре виконую ліричний хіп-хоп, хаус та джаз фанк, бальні танці.

–Який ваш особистий рецепт здорового способу життя? Чи обмежуєте ви себе в їжі для того, щоб підтримувати тіло в гарній формі?

– Не сказав би, що мій спосіб життя є здоровим, адже я їм та сплю не за режимом, але дуже хочу це змінити ближчим часом: хочеться покращити тіло й внутрішній світ. Також я вважаю,що людина окрім всіх клопотів які присутні в її житті, повинна не фанатично, але хоча б якось займатись спортом, будь-яким, просто за для підтримки свого здоров’я та гарної фізичної форми.

–Де і в чому шукаєте натхнення? Що надихає на творчість?

– В сьогоднішньому дні. В людях,які до мене приходять навчатись.

Я намагаюсь знаходити в будь-чому лише хороше. Кожна організація чого-небудь, будь-яка поїздка перетворюється в суцільний позитив та драйв. Сумувати немає часу, лише приємні спогади, емоції та моменти. Настрій впливає на все, а завдяки моїм підопічним він в мене завжди фантастично веселий.

–Кому, в першу чергу,ви завдячуєте своїм успіхам?

–Батькам… Вони дуже багато роблять для мене. Також допомагають інші різні мотивації, наприклад, мої учні, вони всі різні і кожен з них стимулює мене ставати кращим.

–Що ви робите у вільний час від хореографії?

– Я маю шість танцювальних груп,кожній з них я повинен приділяти належну кількість уваги, сил, тому іноді хочеться просто відпочити від роботи та побути вдома, з родиною, прогулятись з дівчиною чи навіть сходити в нічний клуб з друзями. Мені, як і кожній людині, потрібна релаксація.

–Як зародилась ідея створити власну школу танців?

– MoveON dance studio – танцювальна школа сучасної хореографії,для людей різного віку та рівнем підготовки. Проте це щось більше ніж просто школа танців: щомісяця ми влаштовуємо танцювальні майстер класи, випускаємо власні речі (футболки,штани,байки,портфелі,канцелярію та біжутерію). Одним із досягнень є започаткування  першого на Буковині танцювального табору.

–Яким стилям навчають танцювати у вашій школі ?

–У нас 11 стилів занять,які поділяються на такі види : хіп-хоп, рага, хаус, контемп, джаз, фанк, кідс (заняття для дітей від 4 років), аеробіка, брейк данс, спортивно бальні танці та мікс стилі (для людей,яким за 30 років).

– Як ви знаходите спільну мову з своїми учнями? Вони ж такі різні, і до кожного потрібен свій особливий підхід.

–У мене свій метод викладання, набутий за 8 років практики. Дисципліна у нас не на останньому місці, а скоріше на провідному. Також намагаюсь розуміти та враховувати можливості учнів, щоб не перевантажувати їх.

–Розкажіть про участь у конкурсі «World Battles of World Hip-Hop Dance Championship». Ви увійшли в четвірку самих талановитих танцюристів світу. Як це відчувати себе одним із найкращих?

– Це можна порівняти з тією величезною порцією адреналіну, яку отримуєш в стрибку з парашутом. Емоції мене тоді просто переповнювали, це було варте всіх моїх 17 років постійної праці над собою.

– Як ви гадаєте, завдяки яким рисам свого характеру ти добиваєшся таких успіхів?

– Цілеспрямованості та впевненості.

– Що можеш побажати молодим талановитим людям, які хочуть стати хорошими танцюристами?

– По-перше, потрібно мати велике бажання. По-друге, вибрати для себе хорошого тренера, який підніматиме ваш рівень. Ставте перед собою ряд завдань, що будуть схиляти до певної мотивації,та не дозволяйте собі пропускати тренування. Бажаю успіхів!

Що ж, вітаємо Івана з Днем народження, бажаємо йому подальших успіхів у професійній кар’єрі, цілеспрямованості, терпіння та наснаги!!!

Тетяна Васкан, студентка 2 курсу журналістики 

1


КОМЕНТАРІ (1)

з ДнЮшКоЮ  Ванюша, 
ти найкращий.....

avatar

Бодя

10 грудня 2012 10:33