Іван Семенюк не хоче віддавати перемогу Григорію Тімішу

Іван Семенюк не хоче віддавати перемогу Григорію Тімішу

30.10.2014, 13:06

Кандидат у нардепи в 203 окрузі Чернівецької області Іван Семенюк подав до суду позов з вимогою перерахунку голосів виборців на всіх дільницях та звинуватив ОВК в бездіяльності. Голова комісії Василь Чиботару всі звинувачення спростовує.

Про це повідомляє ГМ "ОПОРА"

Згідно з оприлюдненими результатами виборів, кандидат-самовисуванець Іван Семенюк відстає від ймовірного переможця виборчих перегонів - кандидата від "Блоку Петра Порошенка" Григорія Тіміша на 1156 голосів.

У 203 окрузі Чернівецької області підраховано 100% протоколів.

"В адміністративному позові І.Семенюк серед ймовірних порушень зазначає, що окружна виборча комісія не вела протокол безперервного засідання, у зв’язку з чим в ньому не були зафіксовані перелік прийнятих протоколів дільничних виборчих комісій та примітки "Уточнений" щодо тих документів, в яких варто було усунути виправлення, помилки та неточності. Також позивач зауважує, що у зв’язку з відсутністю протоколу засідання, до нього не було внесено рішення ОВК про проведення повторного підрахунку голосів на виборчій дільниці 730260 у селі Припруття Новоселицького району. Згадуються в позові і випадки порушення порядку транспортування виборчих документів, а саме переписування протоколів представниками ДВК в автомобілях біля приміщення ОВК та у самому приміщенні ОВК, маючи при цьому печатки дільничних виборчих комісій, виносити які за межі дільниці заборонено Законом України Про вибори народних депутатів України", - сказано у повідомленні ОПОРИ.

29 жовтня о 16:20 в Чернівецькому окружному адміністративному суді розпочалось попереднє слухання справи. Через необхідність уточнення позовних вимог воно продовжиться 30 жовтня о 12 годині.

Секретар ОВК Марія Липяк запевняє, що вела та продовжує вести протокол безперервного засідання, в якому зазначався порядок отримання окружною комісією протоколів ДВК та факт їх прийняття чи відправлення на уточнення. В ОВК запевняють, що при уточненні протоколів дільничними комісіями, два перших примірники цих протоколів, наданих окружній, в окружній і залишалися.

Як інформує спостерігач ОПОРИ, який перебуває в приміщенні окружної виборчої комісії, протягом попереднього слухання позову комісія не припиняла роботу з перевірки протоколів дільничних виборчих комісії. Наразі представники комісії готуються до судового слухання.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Кандидату чи його помічникам соромно не знати що облік протоколів , в тому числі і уточнених, вносится в комп"ютерну систему ОВК, яка перевіряється та фіксується головним сервером ЦВК. Не потрібно шукати чорну кішку....

avatar

Ватсон

31 жовтня 2014 09:42