Іван Рибак з однопартійцями з БПП-Солідарність зорганізували у Чернівцях Шевченківські читання

Іван Рибак з однопартійцями з БПП-Солідарність зорганізували у Чернівцях Шевченківські читання

09.03.2018, 12:42

204 роки тому народився славетний український поет, письменник, художник, громадський та політичний діяч Тарас Григорович Шевченко. Творчість Великого Кобзаря стала частиною українського народу. Багато його цитат стали народними. Українці перечитують його твори, продовжують шукати і знаходять у них прихований і явний сенс.

- Напередодні дня народження геніального поета ми з однопартійцями зорганізували у Чернівцях Шевченківські читання, участь у яких взяли політики, студенти та школярі міста, - розповів народний депутат України Іван Рибак. 

- Ці читання вже стають традиційними і я радий, що мої колеги розвивають інтерес буковинців до Шевченкового слова, до поета, який став Пророком українського народу на століття. Шевченко передбачив щасливе майбутнє України, її шлях випробувань і відродження. Він передбачив загрози і ризики, які має Україна від імперської політики Росії, котра і в 21-му столітті сповідує політику царизму і прагне поневолити сусідні країни. Котра продовжує нав’язувати іншим слов’янським народам, націям, які населяють РФ, політику меншовартосності і нищить інші мови і культури. У цьому феномен генія Шевченка. І нам варто завжди прислухатися до його пророчих слів.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Читай  вірші,  не  читай!  Вам  всерівно  буде  край!  Готуйтесь  - в жовтні  перевибори!

avatar

Тарас

09 березня 2018 13:01