Іван Рибак: 'Славетний буковинець Володимир Івасюк завжди буде музичною душею українського народу'

Іван Рибак: "Славетний буковинець Володимир Івасюк завжди буде музичною душею українського народу"

04.03.2018, 19:43
4 березня 1949 року народився легендарний український композитор, поет та новатор української поп-музики Володимир Михайлович Івасюк. Сьогодні йому мало б виповнитися 69 років.

У Кіцмані відбулися урочистості та покладання квітів до пам’ятника Володимиру Івасюку напередодні 69-ї річниці від дня його народження.

У своїх виступах представники місцевої влади говорили про невмирущий талант нашого славетного земляка, про те, що музика В.Івасюка прославила Кіцманщину і Україну на увесь світ, про те, як важливо зберегти його творчі надбання і дати поштовх до подальшої їх популяризації та вшанування доробку композитора і поета-пісняра, організовуючи конкурси та фестивалі, такі, як "Червона рута", що був започаткований у Кіцмані.

- Відомого автора та виконавця можна назвати одним із «батьків» української естради, - каже народний депутат України Іван Рибак. -  За своє коротке життя він залишив нам цінний спадок – 107 власних пісень, більше півсотні інструментальних творів та музику до кількох спектаклів. Його хіти «Червона рута», «Я піду в далекі гори» , «Водограй», «Капелюх», «Мила моя», «Пісня буде поміж нас», «Тільки раз цвіте любов» та інші лунають та переспівують в усьому світі.

Талант відомого українця не мав обмежень. Він чудово грав на скрипці, фортепіано, віолончелі та гітарі. Він був не лише геніальним музикантом, але і неординарним живописцем та професійним медиком.

Славетний буковинець Володимир Івасюк завжди буде музичною душею українського народу. Він живе в своїх піснях та мелодіях. Він живе в нашій пам’яті та в наших серцях! - наголосив парламентар. 

Частково використано матеріали https://pogliad.ua/

1