Іван Рибак розповів про те, як деяким нібито опозиційним політикам малюють далекі від реалій високі рейтинги

Іван Рибак розповів про те, як деяким нібито опозиційним політикам малюють далекі від реалій високі рейтинги

26.03.2018, 10:04

В інтерв'ю "Голосу України" народний депутат України Іван Рибак розповів про те, як деяким політикам створюють високі рейтинги.  

Про мальовані рейтинги

 – Як ви ставитеся до рейтингів, які після Різдвяних свят, коли українці повиходили з-за столу, почали з'являтися у ЗМІ все частіше?

– Більшість із них крайньою мірою є некоректними, замовними. Як тільки-но рейтинги, наприклад, подаються буцімто авторитетним Центром Разумкова, одразу ж у верхній частині з'являється прізвище Гриценка, чоловіка Юлії Мостової, яка має відношення до цього Центру. Усі штаби так званих опозиційних політиків зараз теж активно малюють і просувають у ЗМІ рейтинги своїм лідерам, у тому числі і президентські, хоча вони абсолютно далекі від реалій. Це теж форма дестабілізації і насаджування зневіри. І хто це робить – в основному штаби карликових позапарламентських партій.

Я б сказав так: останні соціологічні опитування засвідчують відсутність будь-якої соціології. Якщо порівнювати діючого Президента Порошенка і того ж Гриценка, якого штучно підтягують у рейтингах, то, спортивною термінологією кажучи, вони грають у різних лігах. Якщо говорити про підтримку громадськості, то слід сказати, що Порошенка наразі підтримує значна частина представників науки, культури, освіти, медицини. Це українська еліта, яка здатна сама сформувати рейтинги. Це бізнес, у тому числі малий і середній. Ці люди розуміють, що Петро Порошенко утримав ситуацію, не давши агресору захопити більшу частину України. Якби не жорстка військова політика Порошенка, де б був сьогодні російський солдат?

Крім того, Петро Олексійович – фаховий дипломат і, хочу сказати без жодних перебільшень, створення антипутінської коаліції, впровадження санкцій проти агресора є його заслугою. Це велика перемога України на дипломатичному фронті. Одним із свідчень є, в тому числі, отримання безвізу з ЄС. Жодна країна не отримувала безвізовий режим з країнами ЄС, перебуваючи у стані війни. Жодна не інтегрувалася пришвидшено у НАТО. Хоча це робиться на тлі недофінансування МЗС, яке за Януковича зумисне було майже знищене, на догоду Росії були прибрані кращі дипломати. Кадровий потенціал дипустанов радикально скорочувався. Зараз ми поновлюємо міць нашого дипломатичного корпусу.

Україна має потужну міжнародну допомогу, у тому числі – фінансову. Ми уникли дефолту, нам вдалося стабілізувати банківську систему, вичистивши її від банків-одноденок, які ошукували вкладників. За можливості отримувати кошти МВФ ми стабілізували свою фінансову систему і мали змогу погашати борги, а також тримати стабільною національну валюту.

Подивіться, доки політики усіх мастей піаряться у питанні реінтеграції чи звільнення Донбасу силовим методом, що абсолютно не вписується в існуючу логіку речей, міжнародну ситуацію, реалії, Порошенко тихою сапою, але жорстко вирішує це питання на міжнародному рівні на українських умовах. Щоразу посилюючи наші позиції і чітко та послідовно окреслюючи наші вимоги і претензії. Це складний процес, адже світ дослухається до слів Президента, як до позиції України, і це не загравання з електоратом, це еволюційний історичний процес, - відповів народний депутат України Іван Рибак.  

1