Іван Рибак похвалив Порошенка і Клімкіна, які досягли успіху у захисті національних інтересів від “Північного потоку – 2”

Іван Рибак похвалив Порошенка і Клімкіна, які досягли успіху у захисті національних інтересів від “Північного потоку – 2”

30.08.2018, 18:52

В програмі РАЗОМ від 29 серпня 2018 року на Телеканалі Прямий черговий раз обговорили питання будівництва “Північного потока – 2”, ситуація довкола якого досить загострюється. Одна з німецьких компаній – партнерів проекту може відмовитися від участі у ньому в разі введення санкцій США.

У програмі, як запрошений гість, взяв участь народний депутат України Іван Рибак

- Напередодні радник з питань європейської енергетичної безпеки Держдепу Бенджамін Шмітт заявив, що США виступають проти будівництва “Північного Потока – 2” через його погрози українському суверенітету, європейській енергетичній безпеці, безпеці Балтійського моря і через те, як він може поширювати російський вплив і корупційні практики в самому серці ЄС. Крім цього він повідомив, що в Європі вже сформувалась опозиція, адже цей проект може розділити країни ЄС і зробити їх залежними.

 - Це важлива підтримка України в її прагненнях. Можливо дехто скаже, що у цьому випадку інтереси України та США просто співпали. Але погодьтеся, українська дипломатія вже достатньо виросла і може лобіювати інтереси української економіки на міжнародних ринках, привертаючи увагу таких країн як США до потреб України. На першому місці сьогодні у нас повинні бути економічні та національні інтереси нашої держави, - сказав Іван Рибак

1