Іван Рибак: 'Після виборів я приїжджаю і ми вирішуємо усі фінансові питання з підрядником': у Вашківцях люди знову перекрили дорогу з вимогою її відремонтувати

Іван Рибак: "Після виборів я приїжджаю і ми вирішуємо усі фінансові питання з підрядником": у Вашківцях люди знову перекрили дорогу з вимогою її відремонтувати

08.09.2015, 11:59

Відремонтувати дорогу людям обіцяли ще 3 роки тому. Підрядник навіть розпочав роботу, утім, завершити її так і не зміг, адже не отримав коштів. Спочатку вирішувати проблему взялися обласні чиновники.

- Завезли техніку. Наш оцей підрядник підійшов до Ванзуряка, який був губернатором нашої області, і губернатор йому сказав: "Давайте, починайте роботи, проплата буде", - розповів Микола, житель Вашківців.

А пізніше, перед виборами, допомогти людям захотіли й політики.

- 22-го числа приїхав Іван Петрович Рибак, сказав, така ситуація: "Гроші в мене є, я можу дати. У понеділок після виборів я приїжджаю і ми вирішуємо усі фінансові питання з нашим підрядником". І більше ми Івана Петровича не бачили, - сказав Микола, житель Вашківців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дороги будуть: Бурбак виконає передвиборчу обіцянку Рибака, бо є державний підхід, а є популізм

Люди перестали вірити чиновникам та високопосадовцям, вирішили діяти радикально - вкотре перекрили дорогу. І це вже не попереджувальна акція.

- Ми будемо стояти на цій дорозі до тих пір, поки не почнуться ремонтні роботи, - заявив Микола, житель Вашківців.

За роки життя біля розбитої дороги люди масово почали хворіти.

- У нас зросла захворюваність, діти дуже хворіють, розумієте? Я кажу - щитоподібна залоза. І ніхто не може пояснити, звідки воно все. Я пов’язую це тільки з цією дорогою, - зазначив Сергій, житель Вашківців.

Став заручником ситуації і пан Михайло. Чоловік - інвалід першої групи, через аварійний стан вулиці змушений сидіти у чотирьох стінах. 

- Пробував раз їхати сюди сам, але не вийшло, бо там неможливо проїхати, і я перекинувся, - розповів Михайло, житель Вашківців.

Свою вулицю люди перекрили, але водії почали об'їжджати. І це обурило мешканців сусідніх вулиць. 

- Машини почали їхати іншими вулицями, люди теж стали на диби, добу машини їхали по іншій вулиці, люди сюди поприбігали: "Що ви робите? Ви знаєте, у нас хати тріщать?!", - наголосила Любов, жителька Вашківців.

Та в мешканців вулиці Соборної будинки тріщать уже понад три роки, відколи цією дорогою почали їздити фури. 

- Звідси їдуть сорокатонні машини. А за ніч, наш голова сам порахував, що сто машин - туди-сюди. Вночі сидиш, як щось вибухає. Всі двері отак, ламається все, - обурюється Людмила Михайлівна, жителька Вашківців.

Заручниками бездіяльності влади та порожніх обіцянок стали й водії, чий маршрут пролягає через цю вулицю. Шофери обурюються та нарікають, що не мають часу об’їжджати, а тому просять людей пропустити, але марно:

- Їм дороги вже не треба, бачите? Хлопці, хоч скажіть пару слів, що ви не задоволені цим, і все. 

- Ми не маємо часу, у нас риба задихається.

- Як тут щось можна сказати, коли тут перекрито, а мені треба їхати, в мене доставка товару йде, а куди їхати, я розуміння не маю. То це ж проблема, ні?, - скаржиться Іван, водій.

Щоправда, водії розуміють людей та самі нарікають на жахливий стан доріг:

- Абсолютно правильно. 

- Правильно, що перекрили? Ви розумієте людей? 

- Ну так, ми "за", щоб почали робити ці дороги, неможливо їхати. 

- Ну, треба Порошенка покласти у ту яму, та що ще треба?

В облдержадміністрації запевнили, що доводити людей до крайнощів не хочуть. Мовляв, підготували постанову Кабінету Міністрів про виділення коштів на дорогу. А розглянуть її вже в середу. Щоправда, Олександр Фищук має певні побоювання: 

- Проблема в іншому, щоб це не сталося тоді, коли уже погодні умови не дозволять цього робити.

Тож людям залишається лише чекати, коли Уряд таки спроможеться виділити необхідні гроші, а погодні умови сприятимуть омріяному ремонту дороги. 

ДОВІДКОВО:

Які дороги відремонтують у Чернівецькій області за рахунок митних надходжень?

 Дорогу у Вашківцях, як і деякі інші проблемні відрізки Чернівецької області, не будуть ремонтувати у рамках експерименту за кошти митниці. Як заявив на прес-конференції народний депутат Максим Бурбак, його пропозицію 

- Зняли поправку № 12, де я перераховував, на які дороги треба виділяти. Це дороги: Житомир - Чернівці, Чернівці - Вашківці - Путила і Чернівці - Заставна, стара дорога. Так ось цю поправку зняли. А тепер всі гроші цього експерименту до 2017 року будуть іти на центральну трасу, на якій на 37 мільйонів уже виконали, - сказав Максим Бурбак, Народний депутат України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак розповів, як колеги-нардепи пожертвували чернівецькими дорогами через самопіар і політичні ревнощі (+ВІДЕО)

 Джерело: ТВА

1


КОМЕНТАРІ (1)

Наступними хто перекриє дорогу будуть жителі села Чорногузи, які вийдуть всім селом.  Поскільки ця влада, нардепи, міністри - сліпа, глуха і брехлива. На протязі  більше 10 років. місто Вижниця зливає  у відстойник біля Вижницької міжрайбази нечистоти  з усього міста, які розливаються за містом по території села та в річку Черемош. Створюється екологічна катастрофа на яку ніхто не реагує конкретними справами , але лише обіцяють , а справа з місця не зрушується, хоча мешканці зверталися і до міністра Семирака, і до колишнього нардепа , нині голови ОДА Фищука, і до нардепа Рибака, і ... і ...   Залишилося тільки перекрити трасу.

avatar

Чорногузівці

09 вересня 2015 16:23