Іван Рибак назвав досягнення першого пленарного тижня восьмої сесії ВР VIII скликання,

Іван Рибак назвав досягнення першого пленарного тижня восьмої сесії ВР VIII скликання,

10.02.2018, 15:40

Завершився перший пленарний тиждень восьмої сесії ВР VIII скликання, під час якого вже вдалося розпочати реалізацію поставлених завдань. Українським парламентом ухвалено важливі законопроекти для розвитку банківського сектору, осучаснено законодавство для функціонування товариств з обмеженою відповідальністю, посилено соціальний захист військовослужбовців та їхніх сімей, а також вразливих категорій населення.

Про це голова ЧОО ПП "БПП-Солідарність", народний депутат України Іван Рибак написав на своїй сторінці у ФБ

Зокрема, Верховна Рада прийняла Закон, відповідно до якого буде підвищено соціальний захист сімей Героїв Небесної Сотні. Завдяки незначним доповненням в діюче законодавство, члени сімей загиблих учасників Революції Гідності отримали змогу достроково виходити на пенсію – в 50 років для жінок, і в 55 – для чоловіків. Варто наголосити, що подібні пільги мають родини загиблих під час антитерористичної операції військовослужбовців. Держава повинна піклуватись про родини полеглих героїв, які поклали життя для збереження України.

Крім цього, парламент підтримав важливий закон, що закріплює чіткі норми для створення меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності. На наших очах сталась переломна історична подія, яка змінила вектор розвитку Української Держави в бік розвинутого демократичного світу. Подвиг Героїв Небесної Сотні навічно увійде в історію як взірець патріотизму, хоробрості та незламності українського народу. Створення меморіально-музейного комплексу та вшанування подвигу учасників Революції Гідності – стане однією із основ самоідентифікації української націй в майбутніх поколіннях.

Ще одним важливим рішенням цього тижня стало прийняття закону, яким передбачено захист житлових прав внутрішньо переміщених дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли 16-ти років. Мова йде про зарахування на квартирний та соціальний квартирний облік таких дітей, місцем прописки яких залишається окупована частина Донбасу. Відповідно до діючого законодавства, на квартирний облік їх можна ставити лише там – тобто, на тимчасово окупованих територіях. Натомість, внесені зміни новим законом дозволять брати цих дітей на облік у регіоні їх реального проживання, яких на сьогоднішній день близько 1500 осіб. Вони є найвразливішими членами українського суспільства, тому держава повинна подбати про їх майбутнє в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Рибак назвав головні пріоритети 8-ї сесії Верховної Ради України VIII скликання

БПП-Солідарність наполягає на розгляді президентського законопроекту «земельної децентралізації», - Іван Рибак

1