Іван Рибак: Парламент захистить українських аграріїв від рейдерських захоплень

Іван Рибак: Парламент захистить українських аграріїв від рейдерських захоплень

22.05.2018, 13:57

Новий пленарний тиждень і нові важливі рішення. Парламент підтримав за основу ЗП №6049-д, який пропонує чіткі та вичерпні механізми використання сільськогосподарських земель, в тому числі колективного використання, що вбереже аграріїв від силових зазіхань та стимулюватиме розвиток фермерства і сільського господарства компаніями та приватними фермерами.

Про це повідомив народний депутат України Іван Рибак. 

Питання захисту українських аграріїв від рейдерських захоплень та правове врегулювання землекористування щодо сільськогосподарських наділів потребує рішучих законодавчих кроків. Тільки за останній час було зареєстровано 70 випадків силових захоплень агропідприємств, що вдвічі більше, ніж за весь минулий рік.

Наразі агросектор залишається однією з небагатьох сфер, що показує послідовне економічне зростання. Разом з тим прогалини в законодавстві щодо пайової землі та документального оформлення оренди дають шахраям шпарину для атак на фермерів. Тому сподіваюся, що законопроект №6049-д буде швидко підготовлений до другого читання і вже найближчим часом прийнятий у залі засідань ВР як Закон.

1