Іван Рибак:  Лісова галузь поставлена на коліна, що призведе до «прихватизації» лісового ресурсу олігархами (+ВІДЕО)

Іван Рибак: Лісова галузь поставлена на коліна, що призведе до «прихватизації» лісового ресурсу олігархами (+ВІДЕО)

13.09.2018, 15:30

Здорожчання деревини призведе до того, що без засобів до існування залишаться тисячі родин буковинців. Про це вчора заявив народний депутат України Іван Рибак на позачерговій сесії Чернівецької облради.

- Насправді ситуація в Чернівецькій області дуже складна. Лісова галузь поставлена на коліна, введення непомірних податків для лісогосподарств призведе до їх банкрутства і, як наслідок, до «прихватизації» лісового ресурсу олігархами, - висловив переконання Іван Рибак

- Я не голосував за Закон №6490, за який проголосували 229 народних депутатів. Я почув у залі репліку від одного з колег буковинських депутатів, що потрібно дивитися, за що ми у Верховній Раді голосуємо, і тут я з ним погоджуюся. Бо були фракції у парламенті, які на момент голосування не задумуючись натиснули на зелені кнопки. В першу чергу, це люди далекі від проблематики Карпатського регіону і від життя наших людей. Тому ми маємо ситуацію, яку маємо.

- Створювати комісію, спрямовану на невиконання прийнятого Верховною Радою Закону, я вважаю безглуздою ідеєю. Навпаки, сьогодні треба звернутися до органів місцевого самоврядування, провести з ними конструктивний діалог стосовно мінімального застосування необхідного коефіцієнту податку.

- Нуль цілих одна десята відсотка призводить до здорожчання одного кубу деревини на 25 гривень у середньому по області, 1% - це 250 гривень, 5% - це 1250 гривень на одному кубометрі лісу. Хочу чітко заявити: наш бізнес цього не витримає! Тисячі буковинців залишаться без роботи, а їхні діти, їхні родини - без засобів до існування.

- Я привернув увагу депутатів Чернівецької облради до цієї проблематики, бо хочу, щоб мене почули ті, на кому вирішення цього питання у позитивному ключі, - заявив Іван Рибак

1